Όλα έτοιμα είναι για το debate των δύο υποψηφίων Δημάρχων της Αθήνας Κώστα Μπακογιάννη και Χάρη Δούκα που θα διεξαχθεί αύριο Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023 στις 21:15 στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. Το debate θα μεταδώσει το ΕΡΤNEWS και η ΕΡΤ1, ενώ θα υπάρξει και διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα.

Η τηλεμαχία θα έχει διάρκεια μιάμιση ώρα. Τον συντονισμό θα κάνει ο Γιώργος Κουβαράς, ενώ τις ερωτήσεις προς τους δύο υποψηφίους δημάρχους θα απευθύνουν ο συντονιστής, η επικεφαλής του πολιτικού ρεπορτάζ του ΕΡΤNEWS Λήδα Μπόλα και ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Μάκης Προβατάς.

Οι όροι διεξαγωγής του debate αποφασίστηκαν σήμερα Τρίτη 10 Οκτωβρίου, σε συνάντηση που είχαν τα επιτελεία των δύο υποψηφίων με τα στελέχη του ενημερωτικού τομέα της ΕΡΤ.

Οι δύο υποψήφιοι θα κληθούν να απαντήσουν σε επτά θεματικές ενότητες εκ των οποίων η μια δεν θα έχει προκαθορισμένο θέμα.

Οι ενότητες στις οποίες θα κληθούν να απαντήσουν οι δύο υποψήφιοι είναι οι εξής:

  1. Λειτουργία της πόλης.
  2. Ασφάλεια.
  3. Κλιματική αλλαγή/ανθετικότητα
  4. Υποδομές/ανάπτυξη
  5. Κοινωνική πολιτική
  6. Πολιτισμός
  7. Ελεύθερη ενότητα

Οι δημοσιογράφοι θα υποβάλλουν 14 ερωτήσεις διάρκειας έως 30’’ η καθεμία. Η χρονική διάρκεια κάθε απάντησης θα είναι έως δύο λεπτά. Κάθε δημοσιογράφος θα έχει δικαίωμα υποβολής μίας συμπληρωματικής ερώτησης (follow up).

Ερωτήσεις (έως τρείς), θα μπορούν να υποβάλουν και οι δύο υποψήφιοι μεταξύ τους, ενώ οι Κώστας Μπακογιάννης και Χάρης Δούκας θα έχουν επίσης το δικαίωμα να κάνουν έως πέντε παρεμβάσεις ενάμιση λεπτού η καθεμία, όποτε το επιλέξουν.

Στο τέλος της τηλεμαχίας οι δύο υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα μιας συνολικής τοποθέτησης χρονικής διάρκειας έως δύο λεπτών.

Διαβάστε ακόμη:

UBS: Τα τρία σενάρια για τις αγορές μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ

Πώς θα επιλέγονται οι διοικήσεις στο Δημόσιο – Τα κριτήρια για 600 πρόσωπα και τα τεστ δεξιοτήτων

Ξεπέρασαν τις προσδοκίες τα κέρδη της PepsiCo – Άνω των 3 δισ. δολαρίων στο γ’ τρίμηνο

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ