«Τιμή» για τον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία χαρακτήρισε η Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Βούλα Κεχαγιά την εκπροσώπηση του κόμματος και του προοδευτικού κόσμου από τον Αλέξη Τσίπρα, στο Συμβούλιο της Ευρώπης, με την Κουμουνδούρου να ανακρούει πρύμναν, στον απόηχο της συνέντευξης του Στέφανου Κασσελάκη, στον ΑΝΤ1.

Ερωτηθείσα αν ο κ. Κασσελάκης εννοεί τα όσα δήλωσε για τον προκάτοχό του αναφορικά με την συμμετοχή του σε ένα μελλοντικό κυβερνητικό σχήμα, η κυρία Κεχαγιά απάντησε πως «είναι ενεργός πολιτικά ο Αλέξης Τσίπρας. Είναι ενεργός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, συμπορεύεται με τον ΣΥΡΙΖΑ», προσθέτοντας πως «είναι τιμή μας που υπερασπίζεται» τον προοδευτικό κόσμο στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Μάλιστα, η Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δυσφόρησε στη λογική ότι τα όσα δήλωσε ο κ. Κασσελάκης δεν αποδόθηκαν με ακρίβεια, τη στιγμή που ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είχε αναφέρει πως «δεν πρόκειται να είναι στην κυβέρνηση ως πρώην πρωθυπουργός. Είναι σημαία για τον ΣΥΡΙΖΑ και οι θέσεις του είναι σε ένα πιο διεθνές επίπεδο».

Αναφορικά με την επομένη των Ευρωεκλογών και την Κεντροαριστερά, η κυρία Κεχαγιά απάντησε πως «είναι μια πρόωρη συζήτηση» και «ενδεχομένως να μη χρειάζεται μια τέτοια συζήτηση ή να μην χρειαστεί και μετά τις ευρωεκλογές», συμπλήρωσε. «Θα είμαστε το πρώτο κόμμα στις εθνικές εκλογές» ανέφερε ακόμη, χαρακτηρίζοντας την ευρωκάλπη ως το πρώτο βήμα για μια νικηφόρα πορεία.

Ως προς την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς, «είναι μια συζήτηση που εγώ την ακούω δεκαετίες» τόνισε και για το ποιος μπορεί να ηγηθεί και αν τεθεί αντίστοιχο θέμα, «είναι κάτι εντελώς άκαιρο και άσκοπο επί της παρούσης», σχολίασε.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr