Σε νοσοκομείο μετέβη προληπτικά, αμέσως μετά τη συνάντηση με τον Αμερικανό ομόλογό του Άντονι Μπλίνκεν, για να υποβληθεί σε εξετάσεις σχετικά με τα συμπτώματα κρυολογήματος που εμφάνιζε, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Γνωστοποιείται πως μετά τις εξετάσεις, οι γιατροί του χορήγησαν φαρμακευτική αγωγή και ο υπουργός Εξωτερικών πήγε στο σπίτι του.

Όπως έγινε γνωστό χθες, ο Νίκος Δένδιας εμφάνισε πυρετό λόγω κρυολογήματος, καθώς όλα τα τεστ στα οποία έχει υποβληθεί εμφανίστηκαν αρνητικά.

Ο υπουργός Εξωτερικών είχε παράλληλα καταπονήσει τον οργανισμό του το προηγούμενο διάστημα από τα συνεχείς αποστολές σε χώρες του εξωτερικού.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Τρίτης σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν, κατά την οποία κήρυξαν την έναρξη του 4ου γύρου του Στρατηγικού Διαλόγου Ελλάδος-ΗΠΑ.

Υποδεχόμενος τον κ. Μπλίνκεν ο κ. Δένδιας ανέφερε ότι η δυνατή συνεργασία ανάμεσα σε Ελλάδα και ΗΠΑ έχει γίνει ακόμα πιο ισχυρή.

«Έχουμε να συναντηθούμε από την τρίτη συνάντηση που έγινε πριν από 1,5 χρόνο στην Ουάσινγκτον και τώρα επιστρέφετε στην Ελλάδα. Από τότε βιώσαμε την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Το γεγονός είναι ότι ανάμεσα σε όλες αυτές τις εξελίξεις η δυνατή συνεργασία ανάμεσα στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ έχει γίνει ακόμα πιο ισχυρή. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό για τη σχέση μας. Η ενίσχυση της συνεργασίας μας προωθεί τα κοινά μας συνφέροντα, αλλά και την περιφερειακή ειρήνη στην περιοχή». Ο κ. Δένδιας υπογράμμισε πως οι δύο χώρες έχουν κοινές αξίες, κοινό σεβασμό για το Διεθνές Δίκαιο.

Διαβάστε ακόμη 

Η λαχτάρα του Αλέξη, τα κυβερνητικά κοστούμια, οι φυλακές, το γκολφ, οι επενδυτές και τα νέα κόλπα του κυρ Παντελή 

Τα μεγάλα deals του 2023 που στρώνουν το χαλί για νέο ρεκόρ σε εξαγορές και συγχωνεύσεις 

Megabit: Στο σφυρί το κτήριο-«φάντασμα» στον Πειραιά, μετά από 16 χρόνια στα…αζήτητα (pics)