Πολιτική

Δημοσκόπηση MARC για το Πρώτο Θέμα: Πόση είναι η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ (pics)

  • newsroom


Καλύτερος πρωθυπουργός με 51,3% ο Μητσοτάκης, μόλις το 22% επιλέγει τον Τσίπρα

Με αδιαμφισβήτητη πολιτική κυριαρχία, που εκτείνεται σε όλα τα επίπεδα, φαίνεται να περνούν τον κάβο της πανδημίας η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς οι πολίτες, παρότι διατηρούν τις αμφιβολίες τους για τον χρόνο επιστροφής στην κανονικότητα, αξιολογούν θετικά την κυβερνητική πολιτική που ασκήθηκε στους τελευταίους 22 μήνες, ενώ αποδοκιμάζουν την αντιπολιτευτική τακτική που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Με βασικό όπλο, μάλιστα, την επικράτησή του στον χώρο του Κέντρου, το κυβερνών κόμμα διατηρεί το σταθερά μεγάλο προβάδισμα που έχει έναντι της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς η ελαφρά πτωτική πορεία που εμφάνιζε τους προηγούμενους μήνες ανακόπτεται και δίνει τη θέση της σε μικρή βελτίωση.

Αυτά προκύπτουν από τα ευρήματα δημοσκόπησης που διενήργησε η εταιρεία Marc για λογαριασμό του «ΘΕΜΑτος».

Ανοδικά, εξάλλου, κινείται και η δημοτικότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος κερδίζει κατά κράτος και σε όλους τους δείκτες τον προκάτοχό του στην πρωθυπουργία Αλέξη Τσίπρα.

Ο νυν πρωθυπουργός είναι μακράν ο δημοφιλέστερος μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, καθώς συγκεντρώνει τη θετική ψήφο του 56,1% των συμμετεχόντων στην έρευνα, έναντι του 43,7% που τοποθετείται αρνητικά.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema

Απόρρητο Απόρρητο