Στο τελευταίο 48ωρο της προεκλογικής εκστρατείας, μιας μακράς περιόδου που ατύπως ξεκίνησε από τις αρχές του έτους, η ΝΔ μπαίνει με ευκρινές δημοσκοπικό προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με την ανάγνωση που κάνουν στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου, τα ποιοτικά στοιχεία των ερευνών υποδηλώνουν ότι η ψαλίδα το βράδυ των εκλογών μπορεί να ανοίξει περαιτέρω, καθώς η ΝΔ παρουσιάζει τις τελευταίες μέρες δυναμική εισροής ψηφοφόρων, οι οποίοι προέρχονται και από τη δεξαμενή των αναποφάσιστων, αλλά και από αυτή του ΠΑΣΟΚ.

 Η χθεσινή έρευνα της Alco είναι ενδεικτική της κατάστασης που τείνει να διαμορφωθεί, με τις δημοσκοπικές εταιρίες να παρουσιάζουν μια παρόμοια εικόνα.

Στην εκτίμηση ψήφου της Alco, η Νέα Δημοκρατία αναμένεται να κινηθεί μεταξύ 34,7% και 38,7%. Ο ΣΥΡΙΖΑ από το 27,3% μέχρι το 31,3%. Το ΠΑΣΟΚ από το 7,8% έως το 9,8%, το ΚΚΕ από το 5,9% μέχρι το 7,9%, η Ελληνική Λύση από 2,7% μέχρι 4,5% και το ΜέΡΑ25 από το 2,6% μέχρι το 4,4%. Η ψήφος σε άλλα κόμματα εκτιμάται από 9,7% έως 12,7%. Πρακτικά, η μέση τιμή της εταιρίας είναι στο 36,9%, ενώ το ΣΥΡΙΖΑ στο 29,3%. Πιο σημαντική, όμως, είναι η εξής ανάγνωση: η Alco εκτιμά ότι η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές και μάλιστα με μια διαφορά τουλάχιστον 3,4 μονάδων, καθώς το άνω όριο του ΣΥΡΙΖΑ (31,3%) απέχει ευκρινώς του κάτω ορίου της ΝΔ (34,7%).

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr