Γύρω στις 17:00 χθες το απόγευμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τηλεφώνησε στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου και της επέστρεψε τη διερευνητική εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης που του είχε αναθέσει το πρωί η ΠτΔ. Ήταν η ολοκλήρωση ενός προδιαγεγραμμένου σχεδιασμού του πρωθυπουργού, ο οποίος με αυτό το ποσοστό της ΝΔ στην κάλπη δεν μπήκε σε καμία συζήτηση για συνεργασία, κρίνοντας ότι οι πολίτες ζητούν καθαρές λύσεις, άρα αυτοδυναμία της ΝΔ. Άλλωστε, σε περιβάλλον ενισχυμένης αναλογικής με το 40,8% που εξασφάλισε η ΝΔ θα αποσπούσε λίγο πάνω από 170 έδρες και θα είχε απόλυτη κυριαρχία στην επόμενη Βουλή.

Ο κ. Μητσοτάκης, λοιπόν, πορεύεται προς δεύτερες εκλογές και στο κυβερνητικό επιτελείο θα ξεκινήσουν αυτές τις μέρες να σχεδιάζουν τη στρατηγική.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, ο στόχος της ΝΔ είναι τριπλός: να μην χάσει από τις 2.403.918 ψήφους που πήρε, δεύτερον να μπορέσει να επαναπατρίσει ψηφοφόρους της το 2019 που ενδεχομένως δεν την ψήφισαν και τρίτον να απευθύνει κάλεσμα σε ψηφοφόρους που δεν την έχουν ψηφίσει ποτέ να το πράξουν τώρα. Στην πραγματικότητα, ο στόχος του κυβερνώντος κόμματος δεν είναι να διατηρήσει το ποσοστό που απέσπασε την Κυριακή, αλλά τον απόλυτο αριθμό των ψηφοφόρων. Στη ΝΔ θέλουν να «φρενάρουν» φαινόμενα χαλαρότητας και εφησυχασμού, αλλά και τυχόν διαρροές προς το ΠΑΣΟΚ, καθώς κάποιοι ψηφοφόροι μπορεί να σκεφτούν να το στηρίξουν, προκειμένου να αντιπαρατεθεί ευθέως με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr

 
Εκλογές 2023

Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για τα αποτελέσματα των εκλογών

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ