Πολιτική

Ενεργειακή κρίση: Εντός Μαΐου οι αποφάσεις για εθνική παρέμβαση

  • newsroom


Σχεδιάζουν παρέμβαση με οριζόντια χαρακτηριστικά - Στο τραπέζι η ανώτατη τιμή στη χονδρική - Στόχος από τους καλοκαιρινούς μήνες να είναι αισθητή η ελάφρυνση στους λογαριασμούς

Δίνουν και παίρνουν οι συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου για το θέμα της ενέργειας και την αλματώδη αύξηση του ενεργειακού κόστους, με την κυβέρνηση να καλείται να λάβει αποφάσεις τις αμέσως επόμενες μέρες για το πώς θα συνεχιστεί η στήριξη στους καταναλωτές από τον Ιούνιο και μετά.

Εν αναμονή, λοιπόν, των όποιων προτάσεων της Κομισιόν για μια πιο γενναία ευρωπαϊκή παρέμβαση στην αγορά ενέργειας, οι οποίες θα φτάσουν ως τα μέσα Μαΐου στην Αθήνα, στο Μέγαρο Μαξίμου προετοιμάζουν το έδαφος και μια εθνική παρέμβαση με οριζόντια χαρακτηριστικά, προκειμένου να μειωθούν αισθητά οι λογαριασμοί ρεύματος που λαμβάνουν οι καταναλωτές. Γι’ αυτό και χθες το απόγευμα βρέθηκε για άλλη μια φορά στο Μαξίμου ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

Όπως είχε γράψει το «ΘΕΜΑ» το Μεγάλο Σάββατο, ο κ. Σκρέκας θα συζητούσε με τον πρωθυπουργό για την κεντρική ιδέα επί τάπητος ως προς τον τρόπο πιο γενναίας παρέμβασης στην αγορά. Η φόρμουλα που είναι στο τραπέζι παραμένει το να τεθεί μια ανώτατη τιμή στη χονδρική, ανάλογα με την πηγή παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας (φυσικό αέριο, λιγνίτης, νερό) και στη συνέχεια να επιδοτείται η διαφορά που θα έχει ο παραγωγός σε σχέση με την τιμή αγοράς.

Διαβάστε περισσότερα: protothema.gr