Με βάση το επίσημο πρόγραμμα, γύρω στις 12:15 ο Ταγίπ Ερντογάν με τη συνοδεία του θα περνούν το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου. Θα είναι η τρίτη συνάντηση του Τούρκου προέδρου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη μέσα σε λιγότερο από έξι μήνες μετά το Βίλνιους και τη Νέα Υόρκη και έπεται συνέχεια, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες.

Το καλύτερο κλίμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, πάντως, αναμένεται να έχει αντανάκλαση στη Διακήρυξη Φιλικών Σχέσεων και Καλής Γειτονίας που θα ανακοινώσουν οι δύο ηγέτες κατά τη διάρκεια των κοινών τους δηλώσεων.

Θα πρόκειται για ένα κείμενο εν είδει κοινού ανακοινωθέντος για το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας, το οποίο θα περιγράφει την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στις διμερείς σχέσεις και τις θετικές προοπτικές που προδιαγράφονται, εφόσον το καλό κλίμα συνεχιστεί.

Το εν λόγω κείμενο επεξεργάστηκαν τις προηγούμενες μέρες τα δύο υπουργεία Εξωτερικών και τα διπλωματικά γραφεία των δύο ηγετών και έχει αναμφίβολα σημασία, με δεδομένο το πού ήταν οι ελληνοτουρκικές σχέσεις πέρυσι τέτοια εποχή.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr