«Η περίπτωση της συμφωνίας της BSH και της Pyramis για την εξαγορά των μηχανημάτων έχει μεγάλη σημασία όχι για το ύψος της επένδυσης αλλά ότι είναι έμπρακτη απόδειξη ότι η Ελλάδα μπορεί να αντιστρέψει την αποβιομηχάνιση που υπέστη η χώρα», σημείωσε ο υπ. Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδης μιλώντας σε πάνελ για την αναθέρμανση των επενδύσεων στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, παρουσία και του Προέδρου της Pyramis κ. Νίκου Μπακατσέλου.

«Στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων θέλουμε να δώσουμε ισχυρό μήνυμα ότι η Ελλάδα μπορεί να αποκτήσει ξανά αξιοπρεπή βιομηχανική παραγωγή. Ζούμε πλέον σε μία νέα Ελλάδα. Αυτό που συνέβη με την BSH και Pitsos το 2010 όταν ένας Συριζαίος δήμαρχος αντέστρεψε το σχέδιο επένδυσης με τα σημερινά αποτελέσματα δεν θα ξανασυμβεί. Και αυτό γιατί άλλαξε η νοοτροπία των Ελλάδων. Τα 100 δισ. ευρώ που μας κόστισε τα προηγούμενα χρόνια η διακυβέρνηση Τσίπρα τελικά ίσως καταφέρουμε να τα πάρουμε πίσω εις διπλούν. Κάναμε το εμβόλιο της αριστερής νοοτροπίας ώστε να μην κατεβαίνει ο κόσμος στους δρόμους όταν κάποιοι φώναζαν ότι είμαστε με την Αμερική ή το Ισραήλ ή όταν προχωρούσαμε σε ιδιωτικοποιήσεις. Η χώρα άλλαξε, τώρα με εγκαλούν άνθρωποι στους δρόμους για το γεγονός ότι μπορεί να μην προχωράει γρήγορα μία αποκρατικοποίηση», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Απ’ την πλευρά του, για την επένδυση στο εργοστάσιο ηλεκτρικών συσκευών ο Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pyramis, κ. Νίκος Μπακατσέλος, υπογράμμισε ότι η επένδυση δεν είναι μεγάλης οικονομικής αξίας, αλλά συμβολικής.

«Δεσμευόμαστε να κάνουμε επιτυχή αυτή την επένδυση διότι θα έχει τροχιοδεικτικό χαρακτήρα», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Μπακατσέλος. «Θα είναι μία απόδειξη ότι και εμείς μπορούμε να παράξουμε ένα προϊόν προστιθέμενης αξίας».

Μάλιστα, απευθυνόμενος ο κ. Γεωργιάδης στον κ. Μπακατσέλο, του ζήτησε να είναι ο πρώτος που θα αγοράσει ηλεκτρική συσκευή Pyramis που θα έχει παραχθεί στο νέο εργοστάσιο.

Διαβάστε ακόμη: 

Τράπεζες: Παρελθόν τα «κόκκινα» δάνεια – Προσήλωση στην επόμενη ημέρα με το βλέμμα στο Ταμείο Ανάκαμψης 

Χατζηδάκης – Εργασιακά: Τι αλλάζει στο καθεστώς των απολύσεων 

Πλειστηριασμοί: Ποιοι δανειολήπτες είναι πρώτοι στη λίστα τραπεζών και servicers