Την πεποίθηση ότι «η Ελλάδα σήμερα είναι μια πολύ καλύτερη χώρα, απ’ ό,τι ήταν πριν 5 χρόνια σε όλα τα επίπεδα», εξέφρασε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης κατά την ομιλία του στον χαιρετισμό στο 15ο συνέδριο της ΝΔ. Και κυρίως, όπως είπε, «στην Ευρώπη το ξέρουν και το αναγνωρίζουν. Η Ελλάδα από μαύρο πρόβατο της Ευρώπης έχει γίνει παράδειγμα προς μίμηση. Και η οικονομία της από τον μεγάλο ασθενή της Ευρώπης έχει γίνει η οικονομία που τρέχει με τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης, που προσελκύει ξένες επενδύσεις, που κερδίζει σε όλα τα επίπεδα όλα τα στοιχήματα».

Επί ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης, «έφτασε η Ελλάδα ένα βήμα πριν τον γκρεμό, η ΝΔ κράτησε τη χώρα στο ευρώ. Αυτοί είμαστε, η παράταξη της Ευρώπης, της Ελλάδας, της πατρίδας».

Τώρα, επισήμανε, «έχουμε μια μεγάλη ευθύνη», και συνέχισε: «Εδώ και λίγο καιρό οι πολιτικοί μας αντίπαλοι, αξιοποιώντας το συναίσθημα, τον πόνο και το πένθος από την τραγωδία των Τεμπών, νομίζουν ότι βρήκαν την ευκαιρία να ρίξουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Θα τους αφήσουμε;».

Η Ελλάδα, τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, «έπεσε θύμα μιας πολύ μεγάλης συκοφαντίας με το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου. Όλα όσα έλεγε αυτό είναι ψέματα. Όμως, ως Έλληνα πολίτη, με συγκλονίζει ότι υπήρξαν ευρωβουλευτές, εκλεγμένοι για να υπερασπίζονται τα συμφέροντα του λαού, που έλεγαν να κοπούν τα χρήματα από την Ελλάδα. Δεν επιτρέπεται να αφήσουμε σ’ αυτούς τους ανθρώπους να πετύχουν τον σκοπό τους. Φτάσαμε και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ να εύχεται η Ευρωπαία εισαγγελέας να ρίξει την κυβέρνηση. Τι άλλο θα ακούσουμε;»

Όπως είπε ο υπουργός Υγείας, «οφείλουμε να δώσουμε τη μάχη των ευρωεκλογών με πίστη, με αφοσίωση, συντεταγμένα, με ομόνοια, χωρίς αλαζονεία. Και είμαι βέβαιος, όσο κι αν έχουν υπάρξει μικρές στεναχώριες, δεν θα μας επιτρέψουν να βλάψουμε την πατρίδα, φέρνοντας στην Ελλάδα πολιτική αστάθεια».

Διαβάστε ακόμη    

ΕΝΦΙΑ: Τι θα δούμε στα νέα εκκαθαριστικά που «βγαίνουν» μέσα στο Σαββατοκύριακο (οδηγός)

Καθολική επέκταση των πληρωμών IRIS – Χαμηλώνουν οι προμήθειες και στα POS 

ΕΚΠΑ: Κατά 1,6 βαθμούς αυξήθηκε η θερμοκρασία την τελευταία δεκαετία σε σχέση με την περίοδο 1971-1980 (πίνακες + διαγράμματα)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ