Την προσπάθεια διεκδίκησης της προεδρίας του ΣΥΡΙΖΑ γνωστοποίησε η Έφη Αχτσιόγλου, η οποία μπήκε και επισήμως στην «κούρσα» διαδοχής του Αλέξη Τρίπρα.

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας -η πρώτη μετά την παραίτηση του κ. Τσίπρα- έλαβε χώρα στο Ωδείο Αθηνών, μέσω ολιγόλεπτου μηνύματος, το οποίο μεταδόθηκε από τα τηλεοπτικά δίκτυα.

Η πολιτική της πλατφόρμα αναμένεται να «ξεδιπλωθεί» στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία θα συνεδριάσει το Σαββατοκύριακο, προκειμένου να εγκρίνει τον οδικό χάρτη ανασυγκρότησης του κόμματος.

Αυτός προβλέπει τη διεξαγωγή διαρκούς συνεδρίου στις 25 – 26 Αυγούστου και εκλογές για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας στις 3 και 10 Σεπτεμβρίου -θέση την οποία ασπάζεται και η κυρία Αχτσιόγλου.

Η πρώην υπουργός Εργασίας -επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ- προέρχεται από την εσωκομματική τάση «6 συν 6», δηλαδή μια φουρνιά κομματικών στελεχών της «γενιάς των 40αρηδων», ανάμεσα στους οποίους οι: Αλέξης Χαρίτσης, Νάσος Ηλιόπουλος, Κώστας Μπάρκας, Δανάη Κολτσίδα κά., ενώ διατηρεί ισχυρά ερείσματα και στις τάξεις της «Ομπρέλας», όπως στελέχη της «ιστορικής ηγεσίας» του ΣΥΡΙΖΑ (Νίκος Βούτσης, Νίκος Φίλης κά).

Σύμφωνα με όλα τα προγνωστικά, η κυρία Αχτσιόγλου, αυτήν την στιγμή, αποτελεί το μεγάλο «φαβορί», προκειμένου να καταστεί η επόμενη πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όσον αφορά τους υπόλοιπους υποψήφιους, πληροφορίες αναφέρουν ότι ανάμεσά τους θα είναι ο Νίκος Παππάς, ο Παύλος Πολάκης και ενδεχομένως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν έχει υπάρξει άλλη επίσημη υποψηφιότητα.

Διαβάστε ακόμη

Δημόσιο: Αυτοί είναι οι «πρωταθλητές» στις αυξήσεις 2023-2024 – Κέρδη 1 ή 2 μισθούς και άνω (πίνακες)

Οι ακτοπλόοι στη σέντρα (αναμένουμε…), το όχι του Γαβριήλ, η τέχνη του Μιρό και η Αττική Οδός, οι Ιταλοί στις ασφάλειες και το χρυσό μέρισμα του Αστέρα

Aυτό είναι το νέο resort 5* με την υπογραφή του ομίλου Hilton στα Χανιά – Έτοιμο το 2026 (pics)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ