Χωρίς εκπλήξεις και με συνεχείς αναφορές στην εσωκομματική κριτική που δέχεται, κύλησε η χθεσινή εκδήλωση για την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, από τον Πρόεδρο του κόμματος, Στέφανο Κασσελάκη.

Παρά τις αρχικές διαρροές της Κουμουνδούρου ότι θα επρόκειτο για μια «θετική ομιλία για την Ελλάδα και την Ευρώπη» και «χωρίς αναφορές στην ΝΔ», εντούτοις ο κ. Κασσελάκης επικέντρωσε την σύντομη τοποθέτησή του στο «θαύμα» της βάφτισής του, δηλαδή τα όσα εξομολογήθηκε στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο αναφορικά με την συγκεκριμένη τελετή, αλλά και στις τοποθετήσεις του από τις ΗΠΑ για το τρίπτυχο «πατρίδα- θρησκεία -οικογένεια», που σηματοδοτούν ακόμη και για εσωκομματικούς υποστηρικτές του στοιχεία μετάλλαξης του ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο, παρόντος του πρώην Πρωθυπουργού και Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και στον απόηχο των φίλιων πυρών που δέχτηκε στην συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου, ο κ. Κασσελάκης έκανε λόγο για «μία προσωπική στιγμή, που μοιράστηκα με τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο, από μία αφήγηση των γονιών μου». «Μία προσωπική στιγμή που είδα να βαφτίζεται από την προπαγάνδα “θαύμα Κασσελάκη”», όπως είπε, για να προσθέσει πως «μην ψάχνετε σ’ εμένα για κρίσεις μεσσιανισμού».

«Σύγχρονη Αριστερά» η απάντηση στην μετάλλαξη

Για το τρίπτυχο «πατρίδα-θρησκεία-οικογένεια», αλλά και το ενδεχόμενο «μετάλλαξης» του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ο κ. Κασσελάκης υποστήριξε πως «μεταλλάχτηκε ο ΣΥΡΙΖΑ; Άλλαξε αρχές και αξίες; Άλλαξε θέσεις; Η απάντηση δίνεται αυτόματα αν απαντήσουμε στο ερώτημα τι είναι σύγχρονη Αριστερά σήμερα; Σύγχρονη Αριστερά λοιπόν είναι η κοινωνία της αλληλεγγύης», συμπληρώνοντας πως «αυτό είναι που ονομάζω Ελληνικό Όνειρο. Η ολοκληρωμένη ευκαιρία στους πολίτες που η οικονομική κρίση, η πτώχευση, η Δεξιά τούς έκοψε τη ζωή στα δύο».

«Ταυτόχρονα, για μένα Σύγχρονη Αριστερά είναι εκείνη που δεν εκχωρεί τον πατριωτισμό στους πατριδοκάπηλους. Που δεν εκχωρεί την πίστη όποιου πολίτη θέλει να πιστεύει στο εμπόριο πίστης της Δεξιάς. Που δεν εκχωρεί την ασφάλεια σε μία ΝΔ που επί των ημερών της έχουν εκτοξευτεί όλοι οι δείκτες του εγκλήματος» εμμένοντας στην υιοθέτηση του γνωστού τρίπτυχου, ενώ «δεν είμαστε υπέρ κανενός τρομοκράτη. Ναι, είμαστε υπέρ της άμεσης κατάπαυσης του πυρός για να τερματιστεί η σφαγή στη Γάζα. Ναι, είμαστε με όλες μας τις δυνάμεις υπέρ ενός Παλαιστινιακού Κράτους το οποίο θα συνυπάρχει ειρηνικά δίπλα-δίπλα με το Ισραήλ», στον απόηχο της κομματικής ανακοίνωσης που έγερνε προς την πλευρά του Ισραήλ.

«Κι αφού πάμε σε ευρωπαϊκές εκλογές: Δεν μπορεί άλλο αυτή η χώρα να συνδυάζει έμμεσους φόρους Σουηδίας με κοινωνικές παροχές τριτοκοσμικού κράτους. Δεν μπορεί άλλο αυτή η χώρα να συνδυάζει τιμές τροφίμων Γαλλίας, ενοίκια Γερμανίας και μισθούς Βουλγαρίας» τοποθετήθηκε αναφορικά με το διακύβευμα των Ευρωεκλογών ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ο οποίος στη διάρκεια της ομιλίας του χαιρέτησε από την σκηνή τον προκάτοχό του, λέγοντας «γεια σου Αλέξη, τι γίνεται;».

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr