Πολιτική

Εκλογές στο ΚΙΝΑΛ: Τα αποτελέσματα έδειξαν Ανδρουλάκης και Παπανδρέου στον β’ γύρο

  • newsroom


Τρίτος, με 25,95% ο Λοβέρδος - Τι έδειξαν τα αποτελέσματα – Ρεκόρ συμμετοχής στις εκλογές

Με τη μάχη να έχει κριθεί και πάνω από το 90% των ψήφων να έχει καταμετρηθεί, για την ανάδειξη του αρχηγού του ΚΙΝΑΛ, ο Νίκος Ανδρουλάκης καταλαμβάνει την πρώτη θέση με 37,06%.

Στο 90,26%% της ενσωμάτωσης και καταμετρημένες 241.859 ψήφους, πρώτος εμφανίζεται ο Ανδρουλάκης με 37,08%, δεύτερος ο Παπανδρέου με 27,72%, τρίτος ο Λοβέρδος με 25,94%, ακολουθούν Χρηστίδης με 3,26%,  Καστανίδης με 3,01% και Γερουλάνος με 2,98%.

Ενθουσιασμός και χειροκροτήματα ακολούθησαν στο γραφείο του Νίκου Ανδρουλάκη.«Όλα καλά», η πρώτη αντίδρασή του, ενώ λίγο αργότερα δήλωσε: «Η δημοκρατική παράταξη απόψε επιστρέφει, το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει».

Η ενσωμάτωση ανά περιφέρεια διαμορφώνεται ως εξής: Στην περιφέρεια Αττικής στο 92,4%, στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο 95%, στην περιφέρεια Κρήτης 91%, στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο 74%.

Η προσέλευση στα εκλογικά κέντρα ήταν εξαιρετικά υψηλή, με τον αριθμό των ψηφοφόρων να σπάει ρεκόρ, ενώ οι κάλπες έκλεισαν στις 20:00.

Στη δημοσιότητα, το απόγευμα της Κυριακής, ήρθαν τα αποτελέσματα από την εκλογική αναμέτρηση στο ΚΙΝΑΛ.

Συγκεκριμένα, λίγη ώρα μετά τις 21:30 διέρρευσαν από την ΕΝΔΕΚΑΠ τα πρώτα συγκεντρωτικά αποτελέσματα, τα οποία έδειχναν ότι προηγείτο ο Νίκος Ανδρουλάκης. Σημειώνεται ότι σε αυτόν τον πίνακα, η ενσωμάτωση της Αττικής ήταν μόνο 3%.

Τι έδειξαν τα πρώτα αποτελέσματα 

Πρωτιά του Ανδρέα Λοβέρδου στην Ελαφόνησο και του Γιώργου Παπανδρέου στα Άγραφα έδωσαν τα πρώτα αποτελέσματα από τις κάλπες του ΚΙΝΑΛ.


Στην Ελαφόνησο, από όπου δόθηκαν τα πρώτα αποτελέσματα, ο Ανδρέας Λοβέρδος προηγείτο με 41 ψήφους, ακολουθούσε ο Γιώργος Παπανδρέου με 28, ενώ από μία ψήφο πήραν οι κ.κ Ανδρουλάκης και Χρηστίδης.

Στα Άγραφα ο Παπανδρέου προηγείτο με 47 ψήφους, ο Ανδρουλάκης ακολουθούσε με 33 ψήφους και έπονταν οι κ.κ Λοβέρδος με 11, Γερουλάνος με 2 και Χρηστίδης με μία ψήφο.

Στην Αττική, τα πρώτα αποτελέσματα βγήκαν από την περιοχή του Ζωγράφου, όπου προηγείτο ο Λοβέρδος με 206 ψήφους, ακολουθούσε ο Παπανδρέου με 189 και ο Ανδρουλάκης με 180 ψήφους.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr