Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η ανάκαμψη που έρχεται, πρέπει να έχει περισσότερες και καλύτερες δουλειές

  • newsroom


Τι δήλωσε ο πρωθυπουργός κατά την άφιξή του κατά την έναρξη της δεύτερης ημέρας των εργασιών της άτυπης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ

Η ανάκαμψη που θα έρθει θα πρέπει να θέσει την καταπολέμηση των διακρίσεων ως πρώτη προτεραιότητα, δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την Πορτογαλία.

Η δήλωση του πρωθυπουργού:

Η Ελλάδα υποστήριξε, από την πρώτη στιγμή, την πρωτοβουλία της πορτογαλικής Προεδρίας να θέσει σε πολύ υψηλή προτεραιότητα την κοινωνική ατζέντα της Ευρώπης. Προκειμένου, όμως, να μπορέσουν να εφαρμοστούν οι πρόνοιες του κοινωνικού πυλώνα οφείλει η Ευρώπη στο σύνολό της να επανέλθει σε γρήγορους ρυθμούς ανάκαμψης.

Και για αυτό και είναι πολύ σημαντικό να αξιοποιήσουμε το συντομότερο δυνατό τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία τα οποία έχουμε πια στη διάθεσή μας. Aναφέρομαι συγκεκριμένα στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», το όποιο εκτιμώ ότι θα εγκριθεί από τις ευρωπαϊκές αρχές μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

Η ανάκαμψη, όμως, η οποία θα ακολουθήσει την περιπέτεια της πανδημίας, πρέπει να είναι μία ανάκαμψη με διαφορετικά χαρακτηριστικά: με περισσότερες και καλύτερες δουλειές, λιγότερες ανισότητες, καλύτερη ποιότητα εργασίας, καλύτερες συνθήκες εργασίας. Μία ανάκαμψη η οποία θα θέσει την καταπολέμηση των διακρίσεων ως πρώτη προτεραιότητα.

Και σε αυτή την προσπάθεια οικοδόμησης μιας νέας κοινωνικής Ευρώπης, η οποία δεν θα αφήσει κανέναν Ευρωπαίο πίσω, η Ελλάδα θα είναι πρωταγωνίστρια και σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Διαβάστε ακόμα:

Φορολογικές δηλώσεις 2021: Πότε ανοίγει το Τaxisnet – Τι αλλάζει

Έτσι μεταμορφώνεται το παραλιακό μέτωπο: Η ανάπλαση στη Γλυφάδα κι η Μαρίνα Βουλιαγμένης (pics)

Θεμιστοκλέους: Τον Ιούνιο διαθέσιμα όλα τα εμβόλια για τους 40-44 (vid)