Αποφασισμένος να μην υπαναχωρήσει από τον στόχο της εκπλήρωσης σημαντικών μεταρρυθμίσεων εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος, παράλληλα, όμως στέλνει το μήνυμα ότι η κυβέρνηση θα βρίσκεται δίπλα στους ευάλωτους και θα επιβραβεύει όσους πρέπει με στοχευμένες παρεμβάσεις, με γνώμονα και την καλή πορεία των δημοσίων οικονομικών. Σε αυτούς τους δύο άξονες, άλλωστε, το Μέγαρο Μαξίμου φαίνεται πως εδράζει την προοπτική ενός μακροπρόθεσμου πολιτικού imperium, με δεδομένο ότι όλες οι μετρήσεις αποτυπώνουν τον κατακερματισμό των κομμάτων της αντιπολίτευσης, με το ΠΑΣΟΚ μάλιστα να περνά δεύτερο εις βάρος του ΣΥΡΙΖΑ στη χθεσινή μέτρηση της Opinion Poll για το Action 24.

Ο κ. Μητσοτάκης, πάντως, έδωσε το μεταρρυθμιστικό στίγμα σε αρκετές αποστροφές του στη συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ: από τη στήριξη του στο υπουργείο Οικονομικών για το φορονομοσχέδιο που περιλαμβάνει το τεκμήριο για τους ελεύθερους επαγγελματίες, λέγοντας ότι θα γίνουν μόνο παραμετρικές διορθώσεις και όχι αλλαγές στη φιλοσοφία του νόμου, έως το μήνυμά του προς τον νέο δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα για το μετρό και τη Βασιλίσσης Όλγας, λίγη ώρα πριν την πρώτη τους συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Έχουμε ένα πολύ τολμηρό μεταρρυθμιστικό σχέδιο, το οποίο θέλω να υλοποιήσω με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ταχύτητα. Άρα δεν συμβιβάζομαι με την ικανοποίηση της εκλογικής νίκης, με το 41%. Αυτό δεν μου λέει τίποτα. Το 41% ήταν το αποτέλεσμα το οποίο καθόρισε τους κοινοβουλευτικούς συσχετισμούς, αλλά για εμένα το κοντέρ έχει μηδενίσει. Θα κριθούμε ξανά σε αυτή την τετραετία από την αρχή», υπογράμμισε με νόημα ο πρωθυπουργός, στέλνοντας μήνυμα και προς κυβερνητικά στελέχη.

Η χθεσινή του ανακοίνωση για το χριστουγεννιάτικο επίδομα των 350 εκατομμυρίων ευρώ σε 2,3 εκατομμύρια πολίτες και ειδικά στους πιο ευάλωτους, αλλά και το ανοιχτό «παράθυρο» για αυξήσεις στο ποσό των εφημεριών για τους γιατρούς του ΕΣΥ που ούτως ή άλλως θα λάβουν αυξήσεις με το νέο μισθολόγιο από 1/1/2024 ήταν και το ταυτόχρονο μήνυμα του πρωθυπουργού ότι η κυβέρνηση θα «γυρίζει» την όποια οικονομική υπεραπόδοση στην κοινωνία.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr