«Διαύλους» επικοινωνίας και οικοδόμησης εμπιστοσύνης με ακόμη περισσότερους πολίτες ανοίγει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επιδιώκοντας διεύρυνση των εκλογικών δυνάμεων της Νέας Δημοκρατίας στις 25 Ιούνη.

Η συνέπεια λόγων και έργων είναι για τον Κυριάκο Μητσοτάκη το «κλειδί» που απέκτησε η Νέα Δημοκρατία προωθώντας σημαντικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις μέσα στην τετραετία, ενώ «σημαία» της τωρινής μάχης είναι η δέσμευση ασφάλειας προς τους πολίτες ότι η νέα κυβέρνηση θα κάνει ακόμη ταχύτερα βήματα στην ίδια τροχιά: της αναπτυξιακής προοπτικής και της αναβάθμισης του βιοτικού επιπέδου όλων των Ελλήνων πολιτών.

«Οι πολίτες δεν ψηφίζουν για αυτά τα οποία έγιναν, ψηφίζουν για αυτά τα οποία θα γίνουν από εδώ και στο εξής. Όσο και αν μας εμπιστεύτηκαν γιατί έχουμε οικοδομήσει μία σχέση εμπιστοσύνης γι’ αυτά τα οποία κάναμε, άλλο τόσο πιστεύουν και ζητούν από εμάς να κάνουμε ακόμα περισσότερα τη δεύτερη τετραετία», τονίζει χαρακτηριστικά στους συνομιλητές του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας προσθέτοντας ότι «όσο πιο ισχυρή είναι η εντολή την οποία θα λάβουμε, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευθύνη προσωπικά που βαραίνει τους δικούς μου ώμους να μπορέσουμε να αλλάξουμε όλα αυτά τα οποία μας πονάνε, μας πληγώνουν και μας ενοχλούν στη χώρα μας».

Κοινή πεποίθηση στην Πειραιώς είναι ότι η Νέα Δημοκρατία υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη μπορεί και θα πετύχει να αυξήσει το εκλογικό ποσοστό της στις επαναληπτικές εκλογές, αρκεί να απομακρύνει, μέσα στις προεκλογικές μέρες που απομένουν, τον κίνδυνο του εφησυχασμού. Προς αυτήν την κατεύθυνση κινείται ο πρόεδρος και τα κορυφαία στελέχη του κόμματος που έχουν αναλάβει κρίσιμους ρόλους για την μάχη του πρώτου και του δεύτερου γύρου.

Σε όλες τις ομιλίες του- και με μεγαλύτερη έμφαση τελευταίως- ο κ. Μητσοτάκης σπεύδει να υπογραμμίσει ότι η μάχη δεν τελείωσε, άρα και ο κίνδυνος απόκλισης από τον στόχο είναι υπαρκτός. Πρόκειται- όπως εξήγησε χθες από την Κατερίνη- ο κίνδυνος της λογικής «δεν βαριέσαι μωρέ, τελειώσανε όλα, αυτοί έχουν πάρει παραπάνω από 40%, μήπως πάμε να ψηφίσουμε κανένα μικρότερο κόμμα, μήπως πάμε στην παραλία αντί να ψηφίσουμε;». Έτσι το μήνυμα που απευθύνουν προς τα διάφορα και διαφορετικά ακροατήρια της ΝΔ είναι ότι «η κάλπη είναι άδεια και πρέπει να ξαναγεμίσει με πολλά γαλάζια ψηφοδέλτια, ώστε να αυξήσουμε κι άλλο τα ποσοστά μας».

Το μήνυμα ενισχύεται και από την επιχείρηση της Νέας Δημοκρατίας να «ακουστεί» και σε άλλα ακροατήρια– όπως το έκανε με επιτυχία «σαρώνοντας» σε ψήφους στα λαϊκά στρώματα των δυτικών περιοχών της Αθήνας, θα το κάνει και τις προσεχείς μέρες απλώνοντας «γέφυρες» και σε άλλες γειτονιές του λεκανοπεδίου, όπου κρίνεται το πανελλαδικό αποτέλεσμα. Την ίδια ώρα όμως η Πειραιώς ρίχνει το βάρος στην προσέγγιση ψηφοφόρων στην Κεντρική Μακεδονία, στη Θεσσαλονίκη και τις γύρω εκλογικές περιφέρειες.

Μετά το ντιμπέϊτ την προσεχή Πέμπτη ο κ. Μητσοτάκης θα μεταβεί στην Κω -όπου θα αναπτύξει το σχέδιο της ΝΔ για την αναβάθμιση του ΕΣΥ- και στη συνέχεια θα «ανέβει» στην Αλεξανδρούπολη. Επόμενος σταθμός στην τελική ευθεία προς τις κάλπες είναι αναμφίβολα η Θεσσαλονίκη, όπου δίνεται σκληρή μάχη για την αποτροπή της «χαλαρής» ψήφου και της διάχυσής της σε μικρότερα κόμματα. Έμπειρα στελέχη της ΝΔ εκτιμούν ότι υπάρχουν ακόμη τα περιθώρια για την προσέγγιση ψηφοφόρων που στράφηκαν σε άλλα κόμματα στις πρώτες εκλογές- «το διακύβευμα είναι σαφές, πρέπει και θα το κάνουμε σαφέστερο», επιμένει έμπειρο στέλεχος που συνοδεύει τον κ. Μητσοτάκη στις περισσότερες περιοδείες.

Ενδεικτική της προσπάθειας που γίνεται είναι και η αναφορά χθες του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος ζήτησε από τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση της ΝΔ στην Κατερίνη να δουν από κοινού με «ειλικρίνεια τα εκλογικά αποτελέσματα. Πρέπει να διαπιστώσουμε ότι εδώ, ειδικά στη δική σας περιοχή – είπε- κάποιοι συμπολίτες μας που πιστεύω ότι κατά βάθος ανήκουν στη Νέα Δημοκρατία, μπορεί να σαγηνεύτηκαν από κάποια κόμματα, από κάποια κομματίδια, τα οποία προέταξαν την πίστη και τη δήθεν προνομιακή τους σχέση με την Ορθοδοξία, για να αποσπάσουν τις ψήφους κάποιων συμπολιτών μας.

«Τους λέω λοιπόν ξεκάθαρα: η Ορθοδοξία ενώνει και δεν διχάζει, η πίστη μας δεν φυλακίζεται στα όρια κάποιων μικρών κομματιδίων. Κανείς δεν είναι περισσότερο πιστός από κάποιον άλλον και δεν πρόκειται και δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση την εργαλειοποίηση της πίστης για πολιτικούς σκοπούς. Το είπε αυτό ο Αρχιεπίσκοπος, το είπε ο Πατριάρχης, το λέμε και εμείς: δεν θα επιτρέψουμε τέτοια φαινόμενα. Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ. Ξεχωριστές οι σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας, δεν μπλέκουμε την πίστη με τις πολιτικές μας επιλογές» επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε περιγράφοντας μια σειρά κινήσεων της κυβέρνησης επί τέσσερα χρόνια για την ενίσχυση της εξωτερικής πολιτικής, της ασφάλειας και της ευημερίας των πολιτών.

Η μεγαλύτερη πρόκληση της επόμενης μέρας είναι πάντως για τη ΝΔ να κρατηθεί η οικονομία σε μια δυναμική τροχιά ανάπτυξης: Να πέσει η ανεργία κάτω από το 10%, να προσελκύσει ακόμα περισσότερες επενδύσεις και να αυξήσει τους μισθούς κατά 25% σε μία τετραετία, με τον κατώτατο μισθό να πηγαίνει στα 950 ευρώ και τον μέσο μισθό να πηγαίνει στα 1.500 ευρώ. Προσήλωση δείχνουν και στις φορολογικές αλλαγές, με στόχο τη μείωση και άλλων φόρων.

«Το τέλος επιτηδεύματος σε ορίζοντα τετραετίας θα έχει καταργηθεί. Το αφορολόγητο θα αυξηθεί κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί. Γιατί το κάνουμε αυτό; Διότι ξεχωριστό μου μέλημα -και ξέρω ότι είναι κάτι το οποίο σας απασχολεί και εσάς πάρα πολύ- είναι η στήριξη της ελληνικής οικογένειας και η αντιμετώπιση του τεράστιου προβλήματος της υπογεννητικότητας», δήλωσε κατά την περιοδεία του στην Πιερία ο τέως πρωθυπουργός, ο οποίος πρόκειται να αναδείξει εκ νέου με τις δημόσιες παρεμβάσεις του και ειδικά με την τηλεμαχία το πακέτο πρωτοβουλιών για την προώθηση των αναγκαίων κοινωνικών πολιτικών μέσα στη νέα τετραετία.

Διαβάστε ακόμη 

Τα ποσά… ζαλίζουν: Τα χρήματα που έβαλαν στα ταμεία τους Μάντσεστερ Σίτι και Ίντερ 

Οι 4+1 ισχυροί «παίκτες» στον τομέα των πληρωμών

Real Estate: Τα «φιλέτα» της Εκκλησίας στη Θεσσαλονίκη (pic)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ