Με το ελληνικό πρωτάθλημα λίγο πριν σηκώσει αυλαία το Σαββατοκύριακο και στη σκιά της δολοφονίας του άτυχου Μιχάλη Κατσουρή από φανατικούς οπαδούς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλεί σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου τους εκπροσώπους των Big 4 του ελληνικού ποδοσφαίρου (ΑΕΚ, ΠΑΟ, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ), στέλνοντας το μήνυμα ότι το πλαίσιο της αθλητικής νομοθεσίας πρέπει να εφαρμοστεί χωρίς εκπτώσεις.

Ο κ. Μητσοτάκης, μάλιστα, εκμεταλλεύεται και την παρουσία στην Αθήνα του προέδρου της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν για το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ που θα γίνει το βράδυ στο στάδιο Γεώργιος Καραϊσκάκης προκειμένου να θέσει και τις ομάδες προ των ευθυνών τους. Υπό αυτό το πρίσμα, το ραντεβού που θα γίνει με παρόντες τους επικεφαλής των ΠΑΕ θα έχει εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον, με δεδομένα και τα ανοιχτά μέτωπα μεταξύ τους.

Η συστηματική ενασχόληση της κυβέρνησης στο ανώτατο επίπεδο με τα τεκταινόμενα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, πάντως, δεν είναι καινούργια. Στις αρχές του 2020, ο κ. Μητσοτάκης θέσει το ελληνικό ποδόσφαιρο υπό πλήρη κηδεμονία, ενώ τον ρόλο του ενδιάμεσου με τις διεθνείς ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες είχε αναλάβει ο τότε υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης. Μάλιστα, στα τέλη εκείνου του Φεβρουαρίου ο κ. Τσέφεριν είχε έρθει στην Αθήνα και είχε υπογραφεί το περίφημο «συνυποσχετικό» για το ελληνικό ποδόσφαιρο, χωρίς, πάντως, να υπάρξουν θεαματικά αποτελέσματα.

Πιο δραστική ήταν η παρέμβαση της κυβέρνησης για τον τρόπο λειτουργίας των λεσχών φιλάθλων των αθλητικών σωματείων πριν από περίπου ενάμιση χρόνο, στη σκιά της δολοφονίας του άτυχου φίλου του Άρη, Αλκιβιάδη Καμπανού, από χούλιγκαν του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα, είχαν αυστηροποιηθεί και οι ποινές για τα αδικήματα που αφορούσαν την αθλητική βία, σε μια προσπάθεια να παταχθεί το φαινόμενο εν τη γεννέσει του.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr