Πολιτική

Μητσοτάκης: Τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια γίνονται οι νέες εθνικές γέφυρες για ένα πιο ελεύθερο και αποδοτικό καλοκαίρι

  • Μαριάννα Τζάννε


Ολοκληρώθηκε η επένδυση της Fraport, την πιο σημαντική παραχώρηση της γερμανικής εταιρείας χαρακτήρισε η διοίκηση του ομίλου.

Υπόδειγμα σύμπραξης μεταξύ ιδιωτικού και δημοσίου τομέα χαρακτήρισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τη συνεργασία της Fraport Greece και του ελληνικού δημοσίου, εγκαινιάζοντας πριν από λίγο στην Θεσσαλονίκη την ολοκλήρωση των κατασκευαστικών εργασιών στα 14 Περιφερειακά αεροδρόμια.

Πρόκειται όπως ανέφερε για μία από τις πιο δυναμικές όψεις μια ιδιωτικής επένδυσης που αλλάζει τα δεδομένα σε 11 νησιά και 3 χερσαίους προορισμούς, προσφέροντας πάνω από 10.000 θέσεις εργασίας και καλύτερη εξυπηρέτηση στους επισκέπτες.

Τόνισε μάλιστα ότι τα έργα αναβάθμισης έρχονται να ενισχύσουν την επιβατική κίνηση, να σπάσουν την απομόνωση, να εξυπηρετήσουν την επικοινωνία και να δημιουργήσουν και πιο φτηνά ταξίδια, τα οποία θα φέρει η αύξηση της επιβατικής κίνησης με πολλαπλά οφέλη για όλη την χώρα. Βαδίζοντας είπε, προσεκτικά προς την έξοδο από την υγειονομική κρίση, οι νέες πύλες γίνονται οι εθνικές γέφυρες για ένα πιο ελεύθερο και αποδοτικό καλοκαίρι.

Το “ευρωπαϊκό διαβατήριο υγείας”, στο οποίο η Ελλάδα πρωτοστάτησε, γίνεται πια πράξη. Και πρόσθετη εγγύηση, είναι το εθνικό σύστημα ελέγχου που ήδη έχει καταστρώσει η χώρα μας”, τόνισε, στην ομιλία του, ο πρωθυπουργός. Και καθώς ο εμβολιασμός προχωρά, σύντομα η χώρα, ανέφερε, θα έχει χτίσει ένα πρώτο τοίχος ανοσίας. Και έτσι θα διαμορφώσουμε συνθήκες μιας καλύτερης πορείας του τουρισμού, κατέληξε ο πρωθυπουργός δίνοντας την οδηγία «να ταξιδεύουμε όλα και πιο ψηλά την χώρα χωρίς να πετούμε στα σύννεφα».

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της Fraport Greece Αλεξάντερ Τσινέλ, δήλωσε ότι τους τελευταίους μήνες 18 μήνες ο πλανήτης βιώνει μια πρωτοφανή κρίση, η οποία άλλαξε τον τρόπο ζωής με τεράστιες επιπτώσεις στον τουρισμό και τόνισε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης στην διαχείριση της πανδημίας και την πρωτοβουλία της για το ψηφιακό πιστοποιητικό που έδωσε δικαίωμα στην μετακίνηση. Πριν τέσσερα χρόνια, σημείωσε ο κ. Τσινέλ η εταιρεία αναλάβανε την ευθύνη των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, έχοντας όμως να διαχειριστεί μια μεγάλη ευθύνη και μια μεγάλη πίεση.

«Η ομάδα μεταμόρφωσε την πίεση σε ενέργεια και έφερε το όραμα και την αποφασιστικότητα με αποτέλεσμα ένα επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 440 εκατ. ευρώ να αλλάξει την όψη στα ελληνικά αεροδρόμια. Η Ελλάδα καλωσορίζει το αύριο μέσα από τα 14 νέα περιφερειακά αεροδρόμια». Όπως είπε πάνω από 200 αερομεταφορείς χρησιμοποιούν τα αεροδρόμια και θα αυξηθούν και τόνισε ότι η συνεργασία κράτους και ιδιωτικού τομέα θα αποτελέσει ένα ισχυρό θεμέλιο για την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού.

Για την πιο σημαντική παραχώρηση του χαρτοφυλακίου της Fraport έκανε λόγο από την πλευρά του ο Πρόεδρος της μητρικής εταιρείας κ. Στέφαν Σούλτε. Όπως επισήμανε, τα περιφερειακά αεροδρόμια είναι ένα τεράστιο επίτευγμα καθώς οι εργασίες έγιναν με τα αεροδρόμια σε λειτουργία και οι τεχνικές εργασίες παραδόθηκαν τρεις μήνες νωρίτερα εν μέσω πανδημίας. «Είμαστε βέβαιοι ότι τα αεροδρόμια θα θέσουν τον τομέα των μετακινήσεων σε ισχυρή θέση και θα προσελκύσουν εκατομμύρια ταξιδιώτες στην Ελλάδα».

Το πρόγραμμα αναβάθμισης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων ύψους 440.000.000 ευρώ που υλοποίησε η Ιντρακάτ περιελάμβανε 5 νέους σύγχρονους αεροσταθμούς, 5 επεκτάσεις αεροσταθμών, 4 αναδιαμορφώσεις αεροσταθμών, 12 ανακαινισμένους διαδρόμους αποπροσγείωσης, κατασκευή και ανακαίνιση 12 πυροσβεστικών σταθμών.

Διαβάστε περισσότερα

Βίκυ Σάφρα: Παντρεύτηκε στα 17 της τον Νο1 τραπεζίτη στον κόσμο – Σήμερα είναι η πλουσιότερη Ελληνίδα στο Forbes

Bitcoin: Η πτώση που «έκαψε» 500 δισ. δολάρια μέσα σε λίγες ώρες

Αγοράζουν πλοία σαν να μην υπάρχει αύριο – Πρωταγωνιστούν οι Έλληνες εφοπλιστές