Με ένα στήσιμο που θα θυμίζει περισσότερο μια ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση, λίγο μετά τις 20:00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται σήμερα να ανέβει στο βήμα του συνεδρίου της ΝΔ με φόντο έναν ιστορικό για την Ελλάδα και το κυβερνών κόμμα χώρο: το Ζάππειο, εκεί όπου ο ιδρυτής του κόμματος Κώστας Καραμανλής «σημάδεψε» τις τύχες της χώρας, υπογράφοντας τη συνθήκη ένταξης της Ελλάδας στην τότε ΕΟΚ.

45 χρόνια μετά από εκείνη τη στιγμή, η ΝΔ γιορτάζει τα 50στά γενέθλιά της με ένα συνέδριο που θα συνδυάζει πολλά στοιχεία. Το κυβερνών κόμμα είναι στην εξουσία εδώ και πέντε χρόνια με μια αδιατάρακτη πολιτική κυριαρχία, η οποία, παρά τις αναταράξεις, επαναβεβαιώθηκε το προηγούμενο καλοκαίρι. Έκτοτε, όμως, εξωτερικές και εσωτερικές δοκιμασίες, συνδυαστικά με τη δεδομένη φθορά της κυβερνησιμότητας, δοκιμάζουν τις αντοχές του κόμματος ενόψει των ευρωεκλογών του Ιουνίου. Συνεπώς, ο προφανής στόχος για την ηγεσία της ΝΔ είναι η μέγιστη δυνατή συσπείρωση δυνάμεων, αλλά και η επιστράτευση όλων των «φυλών» και των «γενεών» της παράταξης σε μια ακόμα εκλογική μάχη, στην οποία ο κ. Μητσοτάκης προσδίδει πολιτικά χαρακτηριστικά και τη συνδέει με την πολιτική σταθερότητα στη χώρα.

Μήνυμα κόντρα στην αδράνεια

Υπό αυτό το πρίσμα, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να εκπέμψει ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς τα στελέχη του κόμματος ότι δεν επιτρέπονται η αδράνεια και η χαλαρότητα, ούτε η αποχή στις κάλπες που έρχονται. Παρά τις όποιες πικρίες ή διαφωνίες, ο κ. Μητσοτάκης θα προειδοποιήσει την «όλη ΝΔ» για τους κινδύνους που ελλοχεύουν από μια «χαλαρή ψήφο», η οποία θα μπορούσε να δημιουργήσει πολιτικό πρόβλημα στην κυβέρνηση την επομένη των εκλογών. Και σε αυτό το πλαίσιο θα καλέσει τους «παλαιότερους» του κόμματος να συντονιστούν με όσους έχουν προσέλθει στις τάξεις της ΝΔ τα τελευταία χρόνια, προκειμένου να δώσουν συντονισμένα τη μάχη των ευρωεκλογών.

Ο κ. Μητσοτάκης, παράλληλα, θα επιμείνει στο αφήγημα των μεταρρυθμίσεων, αναφερόμενος στο έργο που έχει κάνει η κυβέρνηση ανά τομείς, ενώ παράλληλα θα υπογραμμίσει ότι απαιτείται η ένταση της μάχης απέναντι σε χρόνιες παθογένειες και κακώς κείμενα του ελληνικού κράτους, με δεδομένη την ισχυρή πολιτική εντολή του κόμματος.

Διαβάστε περισσότερο στο protothema.gr