Να ανασυντάξει τις δυνάμεις της μετά το πολυπαθές 4ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί η Κουμουνδούρου, καθώς τόσο η δημόσια εικόνα, όσα και τα εσωκομματικά πάθη κάθε άλλο παρά αέρα ανανέωσης εξασφάλισαν στην νέα ηγετική ομάδα. Αντίθετα, η ισχυρή δόση εσωστρέφειας που «σέρβιρε» στην κοινωνία το συνεδριακό τετραήμερο φαίνεται να έχει επισπεύσει τις αλλαγές, προκειμένου να κλείσουν τραύματα και πληγές που ήρθαν εκ νέου στην επιφάνεια.

Ωστόσο, για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη ο «ανασχηματισμός» σε πρόσωπα και όργανα είναι μια πολυπαραγοντική εξίσωση, η οποία περνά μέσα από τη «συλλογική απόφαση» του 4ου Συνεδρίου, δηλαδή τη βούληση των μελών, όπως έσπευσε να υπογραμμίσει την επομένη των εκλογών ο Νίκος Παππάς, μεγάλος νικητής της συνεδριακής διαδικασίας, δηλώνοντας παράλληλα (στον Real Fm) «βέβαιος ότι θα αξιοποιήσει όλα τα στελέχη». Σε μια τέτοια προοπτική, ρόλο και κυρίως λόγο θα έχουν στελέχη που προέρχονται από την «τρόικα» των Νίκου Παππά, Σωκράτη Φάμελλου και Γιώργου Τσίπρα, αλλά και του Παύλου Πολάκη που βρίσκεται στο πλάι τους, στελέχη με ισχυρή αναφορά στο περιβάλλον Κασσελάκη, όπως και φρέσκα πρόσωπα που πλαισίωσαν από τις πρώτες ημέρες την νέα ηγετική ομάδα.

Ο πάγκος είναι μείον

Άλλωστε, μετά από δύο διαδοχικές διασπάσεις και μια νωπή συνεδριακή απόφαση για συλλογική λειτουργία, οι προσφερόμενες επιλογές από την κομματική δεξαμενή προσώπων κάθε άλλο παρά ανεξάντλητες είναι, ιδίως όταν στις χειρουργικές αλλαγές διαφαίνεται και μια τάση «διεμβολισμού» στελεχών από άλλες ομάδες. Τουλάχιστον, κάπως έτσι εξέλαβαν αρκετά στελέχη χθες την παρουσία της Δανάης Βουτυράκου στο πλευρό του Στέφανου Κασσελάκη, κατά την παρουσίαση του νέου think tank του κόμματος, με δεδομένο ότι η κ. Βουτυράκου υπήρξε μια από τις υπογραφές στο ιδρυτικό κείμενο της τάσης υπό τον Διονύση Τεμπονέρα.

Πέρα από τις όποιες απόπειρες «προσηλυτισμού», ο καταμερισμός έργου περνά μέσα από την ισορροπία με την «τρόικα», η οποία δημιουργεί τις τελευταίες ώρες αρκετά «βραχυκυκλώματα», καθώς στο παρασκήνιο αρκετά στελέχη που στήριξαν εξαρχής τον Στέφανο Κασσελάκη δεν μοιάζουν ενθουσιασμένα με την νομή της εσωκομματικής εξουσίας.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr