Λίγο πριν τη 1 μετά το μεσημέρι ξεκίνησε στην Κουμουνδούρου η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, η δεύτερη συνεδρίαση οργάνου του ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία 24ωρα μετά την Κεντρική Επιτροπή το περασμένο Σάββατο.

Βασικό θέμα στην ατζέντα της συνεδρίασης είναι το οικονομικό με τον Στέφανο Κασσελάκη να προσπαθεί να το λύσει με τρεις εφοριακούς στην νέα Οικονομική Επιτροπή της Κουμουνδούρου.

Σε συνέχεια των όσων ειπώθηκαν από πλευράς του στην τελευταία συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, ο κ. Κασσελάκης αναμένεται να επιμείνει στην αναδιάρθρωση των κομματικών ΜΜΕ, δηλαδή στο λουκέτο της ημερήσιας «Αυγής», αλλά και στην μετατροπή του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο» σε μουσικό ραδιόφωνο μετά το μεσημέρι, εξέλιξη που θα οδηγήσει, κατά πληροφορίες, στην απομάκρυνση τουλάχιστον τεσσάρων από τους εργαζόμενους.

«Και όταν ήταν εκτός Βουλής ο Συνασπισμός, η εφημερίδα έβγαινε»

Την ίδια ώρα, ωστόσο, η δεινή οικονομική κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεν συνεπάγεται την αποδοχή του σχεδίου Κασσελάκη για εξορθολογισμό των μίντια του κόμματος, καθώς νέες αντιδράσεις σημειώθηκαν και χθες. «Παρεμβάσεις σημαντικές γίνονται σε όλα τα media σε όλο τον κόσμο αλλά νομίζω ότι πρέπει να είναι επιλογή να κρατηθούν τα media του χώρου όρθια. Θέλω να συμφωνήσω με αυτό που είπε ο κ. Τεμπονέρας και να πάω ακόμα πιο πίσω, και όταν ήταν εκτός Βουλής ο Συνασπισμός η εφημερίδα έβγαινε» ανέφερε στα Παραπολιτικά Fm ο Κώστας Ζαχαριάδης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, προσυπογράφοντας τα όσα είχε δηλώσει νωρίτερα χθες ο Διονύσης Τεμπονέρας (που αποχώρησε από τα κομματικά όργανα προ ημερών», δηλαδή ότι «δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι ο Συνασπισμός ή ΣΥΡΙΖΑ του 3% μπορούσε να υποστηρίξει το καθημερινό φύλλο της ΑΥΓΗ και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ του 17,8% ή του 15% δεν μπορεί να υποστηρίξει μια αντίστοιχη διαδικασία».

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr