Πολιτική

Συνέδριο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Ενότητα στο κόμμα, η κοινωνία στο προσκήνιο – Τα βασικά μηνύματα (tweets + vids)

  • newsroom


Όπως προκύπτει από την ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, όσο και των στελεχών που έλαβαν το λόγο έχει πλέον διαμορφωθεί ικανή συνθήκη για την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών και «το ΠΑΣΟΚ μπορεί και πρέπει να βρεθεί στην πλευρά των νικητών» - Ανδρουλάκης: Εξασφαλίζει «ψήφο εμπιστοσύνης» από τα κεντρικά στελέχη και τους συνέδρους του ΠΑΣΟΚ

Ένα ισχυρό μήνυμα ενότητας επιχειρεί να στείλει στο τριήμερο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, που τελειώνει σήμερα Κυριακή, ο πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης. Ο ίδιος και οι στενοί συνεργάτες του έχουν εργαστεί ώστε να αυτές οι τρεις μέρες να δώσουν μια νέα δυναμική στο κόμμα, διεκδικώντας εκ νέου την επαφή με την κοινωνία.

Το συνέδριο ξεκίνησε την Παρασκευή με ανοιχτή πολιτική ομιλία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, στο κλειστό στάδιο ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ του Φαλήρου, με κεντρικό σύνθημα: «Η Κοινωνία στο Προσκήνιο». Η ομιλία του προέδρου έδωσε το στίγμα της πολιτικής ταυτότητας του κόμματος.

Πρόεδρος του Συνεδρίου είναι ο πρώην Υπουργός Πέτρος Ευθυμίου, ένα πρόσωπο με αντιδικτατορική δράση και ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, καθώς υπήρξε μέλος της πρώτης Κεντρικής Επιτροπής τον Σεπτέμβρη του 1974.

Στο συγκεκριμένο συνέδριο χαιρέτισαν με μαγνητοσκοπημένο μήνυμα ο Πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα, ο πρώην Πρωθυπουργός της Ιταλίας και ΓΓ του Partito Democratico, Ενρίκο Λέτα, η Πρόεδρος του Ισπανικού Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος (PSOE) Κριστίνα Ναρμπόνα, ο συμπρόεδρος του SPD Λαρς Κλίνγκμπαιλ και η Πρόεδρος των Σλοβένων Σοσιαλιστών Τάνια Φαγιόν.

Το συνέδριο τίμησαν με την παρουσία τους η επικεφαλής της Ευρωομάδας των Δημοκρατών και Σοσιαλιστών Ιράτσε Γκαρθία Πέρεθ, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES) Σεργκέι Στάνισεφ και αντιπροσωπείες του γερμανικού SPD, της ΕΔΕΚ και του ρουμανικού σοσιαλιστικού κόμματος.

Με ένα ιδιαίτερα θερμό μαγνητοσκοπημένο μήνυμα χαιρέτησε το 3ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ο Πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Αντόνιο Κόστα. «Αγαπητέ Νίκο, υπό την ηγεσία σου το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής έχει τώρα την ευκαιρία να ανοιχτεί στην ελληνική κοινωνία, να ανανεώσει τις ιδέες, να προωθήσει έναν ανοιχτό διάλογο με τους πολίτες και να βγει από το συνέδριο ενωμένο και δυνατό κόμμα» επισήμανε ο Πρωθυπουργός της Πορτογαλίας.

Η πρώτη ημέρα του συνεδρίου ολοκληρώθηκε με χαιρετισμό του πρώην Πρωθυπουργού και πρώην Προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Κώστα Σημίτη, ενώ τον λόγο πήραν και οι εκπρόσωποι των κοινοβουλευτικών κομμάτων, που προσκλήθηκαν. Εκ μέρους της ΝΔ, ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Παύλος Μαρινάκης. O ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπήθηκε από τον εκπρόσωπο Τύπου, Νάσο Ηλιόπουλο. Εκ μέρους του ΚΚΕ το συνέδριο χαιρέτησε ο βουλευτής Χρήστος Κατσώτης και εκ μέρους του ΜέΡΑ25 ο εκπρόσωπος τύπου Μιχάλης Κριθαρίδης.

Τη δεύτερη μέρα του συνεδρίου δόθηκε το βήμα σε συνέδρους και στελέχη του Κινήματος. Το Σάββατο, επίσης, έλαβε χώρα η ομιλία του κ. Γιώργου Παπανδρέου, πρώην Πρωθυπουργού και Προέδρου Σοσιαλιστικής Διεθνούς και του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, πρώην Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και πρώην Προέδρου ΠΑΣΟΚ.

Η τελευταία μέρα του Συνεδρίου, σήμερα Κυριακή, θα κλείσει με ομιλίες στην ολομέλεια τις πρωινές ώρες, αλλά και ψηφοφορίες για την εκλογή μελών της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Παράλληλα, θα λαμβάνει χώρα workshop για την Ψηφιακή Διακυβέρνηση και την Ψηφιακή Μετάβαση, ενώ σε ειδικό περίπτερο θα δίνονται πληροφορίες για την ψηφιακή πλατφόρμα του Κινήματος digitalsociety.gr.

Το πρόγραμμα του Συνεδρίου την Κυριακή 22/5

Ψηφοφορίες από τις 9 το πρωί

Ομιλίες στην Ολομέλεια ως τις 12 το μεσημέρι

– Θεματική Συζήτηση για την Ψηφιακή Διακυβέρνηση (10:00-12:00, Αίθουσα Α)

Συντονιστής: Γιώργος Καραμανώλης

Α. Ψηφιακή Κοινωνία – Ψηφιακό Κίνημα: Παρουσίαση και απολογισμός της πιλοτικής λειτουργίας της ψηφιακής πλατφόρμας digital society.

Β. Καινοτόμες πολιτικές για την Ελλάδα στην Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση

Γ. Ψηφιακή μετάβαση στις τοπικές κοινωνίες

Διαβάστε ακόμα:

Πόσο κοντά είναι ένας εμπορικός πόλεμος Βρετανίας – Ευρωπαϊκής Ένωσης;

Bloomberg: Η ΕΕ ανοίγει τον δρόμο για περαιτέρω ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

Η επιχειρηματίας πίσω από την ελληνική γραβάτα του κυρίου Μπαϊντεν-όπουλου