Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να προχωρήσει στη λήψη περαιτέρω μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους καθώς η χώρα εκπλήρωσε τις δεσμεύσεις της όπως προκύπτει από την τελευταία αξιολόγηση αναφέρει το Bloomberg επικαλούμενο αξιωματούχο της ΕΕ.

Η Ελλάδα εκπλήρωσε τους συμφωνηθέντες όρους παρά τις οικονομικές επιπτώσεις από την πανδημία και την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, δήλωσε ο αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί επειδή οι πληροφορίες δεν είναι ακόμη δημόσιες. Η 14η έκθεση αξιολόγησης της ενισχυμένης εποπτείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναμένεται τη Δευτέρα.

Σε μια εν πολλοίς συμβολική κίνηση που θα σήμανε το επίσημο τέλος της δεκαετούς κρίσης στην Ελλάδα, η χώρα αναμένεται να εξέλθει τον Αύγουστο από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας μετά τα προγράμματα διάσωσης από τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης αναμένεται να λάβουν τις τελικές αποφάσεις -τόσο για τα περαιτέρω μέτρα ελάφρυνσης του χρέους όσο και για τον τερματισμό του προγράμματος ενισχυμένης εποπτείας- στο Eurogroup του Ιουνίου, καταλήγει το πρακτορείο.

Διαβάστε ακόμα:

Ρωσία: Απαγορεύει την είσοδο στη χώρα στους Μπάιντεν και Μπλίνκεν

Αγορά ενέργειας: «Παρέλαση» funds και επενδυτών για super deals στην Ελλάδα

Λέον Αβιγκάδ (Brown Hotels): «H πλατεία Ομονοίας θα γίνει το νέο Soho» (pics)