Παραμονή του πρώτου γύρου των εσωκομματικών εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και οι πέντε διεκδικητές της ηγεσίας εντείνουν τις προσπάθειές τους, προκειμένου να τερματίσουν με όσο το δυνατόν καλύτερες προϋποθέσεις την κούρσα της διαδοχής του Αλέξη Τσίπρα.

Από το Γκάζι, όπου πραγματοποίησε χθες την κεντρική προεκλογική της συγκέντρωση, «ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. δεν είναι πια το ηττημένο κόμμα των εκλογών. Είναι το κόμμα που επιστρέφει δυναμικά, ανανεωμένο και ενωμένο, για να εκφράσει τη μεγάλη προοδευτική παράταξη, τη σύγχρονη Αριστερά, και πάνω από όλα το αίτημα της ελληνικής κοινωνίας για μια ζωή που της αξίζει» ανέφερε η κ. Αχτσιόγλου, εξαπολύοντας δριμεία επίθεση κατά του κ. Μητσοτάκη. Όπως είπε, «μπροστά μας εξελίσσεται ένας κατήφορος, κυριολεκτικός και ηθικός, με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ», ενώ επισήμανε πως «οι πιο όμορφες μέρες μας δεν είναι πίσω μας. Είναι μπροστά μας. Αλλά δεν θα έρθουν μόνες τους. Θα έρθουν επειδή θα τις διεκδικήσουμε. Θα έρθουν επειδή θα τις κερδίσουμε. Και αυτή είναι η δική μου δέσμευση».

Με μια δέσμευση ολοκληρώνει την προεκλογική του εκστρατεία και ο υποψήφιος για την Προεδρία του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης, αφού στο κάλεσμά του προς τους πολίτες, για να ψηφίσουν αύριο, ξεκαθάρισε πως «δεν θα αρχίσω καινούριο κόμμα. Θα αρχίσω καινούριο ΣΥΡΙΖΑ». Παράλληλα, απάντησε στην ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, η οποία κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να αποδοκιμάσει τον κ. Κασσελάκη, λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι, από τη στιγμή που διεκδικεί θεσμικό ρόλο, θα πρέπει να σέβεται τους θεσμούς. «Νόμιζα ότι το συνδικαλιστικό όργανο των δικαστών είχε αυτοκαταργηθεί» σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Κασσελάκης και πρόσθεσε πως «θα ενισχύσουμε τους έντιμους δικαστικούς».

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr