Με πυρετώδεις ρυθμούς εξελίχθηκαν στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου εσωκομματικές διεργασίες και ζυμώσεις, καθώς τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και τα στελέχη που αποχώρησαν από αυτόν, ρίχνονται στη μάχη των εντυπώσεων, ήδη από σήμερα, Δευτέρα, με επίκεντρο της δραστηριότητάς τους τη Βουλή.

Μετά από ένα Σαββατοκύριακο χαλάρωσης στις Σπέτσες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης επιστρέφει σήμερα στην κανονικότητα της πολιτικής ζωής, συγκαλώντας συσκέψεις στο γραφείο του στη Βουλή με βουλευτές, αλλά και στελέχη των κοινοβουλευτικών Τομέων και των Τμημάτων του κόμματος, με αντικείμενο ζητήματα οικονομίας και ανάπτυξης. Στην ατζέντα των συναντήσεων περιλαμβάνονται:

Τα «κόκκινα» δάνεια
– Η προετοιμασία για τον προϋπολογισμό, αλλά και
– Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο

«Προχωράμε μπροστά» λέει η Κουμουνδούρου

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κασσελάκης δεν αποκλείεται να αναλάβει το επόμενο διάστημα πρωτοβουλίες για να υπάρξει ένα σταθερό φορολογικό περιβάλλον, με ορίζοντα δεκαετίας. Συγκεκριμένα, στόχος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ είναι να γνωρίζουν επιχειρήσεις και επενδυτές σε τι περιβάλλον επιχειρούν και όχι να αλλάζει η νομοθεσία στη φορολογία κάθε λίγο ανάλογα με τις ταμειακές ανάγκες.

Παράλληλα, η αξιωματική αντιπολίτευση επιχειρεί να αφήσει πίσω τη διπλή διάσπαση του κόμματος και τα μαζικά κύματα αποχωρήσεων στελεχών που την ακολούθησαν, επιχειρώντας ένα νέο ξεκίνημα, αρχής γενομένης από σήμερα. Ανάλογο κλίμα επικρατεί και στα υψηλά κλιμάκια της Κουμουνδούρου, καθώς συνομιλητές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζουν με φόντο την εσωστρέφεια των προηγούμενων ημερών πως «προχωράμε μπροστά με παραγωγή έργου, κατάθεση προτάσεων και σκληρή αντιπολίτευση στον κ. Μητσοτάκη».

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr