Ένα πέπλο προβληματισμού έχει καλύψει από το βράδυ της Κυριακής το στελεχιακό δυναμικό του ΣΥΡΙΖΑ καθώς το χαμηλό εκλογικό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές προσγείωσε απότομα την Κουμουνδούρου στις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας, τις οποίες απέτυχε να εκφράσει πλειοψηφικά, παρά το ιστορικό ρεκόρ αποχής και τις σημαντικές απώλειες της ΝΔ.

Η αμηχανία είναι ακόμη πιο εμφανής στα στελέχη του «στενού κύκλου» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, καθώς οι «Κασσελίστας», δηλαδή στελέχη του περιβάλλοντός του, είχαν την πρωτοκαθεδρία στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, η οποία, ωστόσο, κάθε άλλο παρά απέδωσε τα αναμενόμενα. Σε θέση άμυνας, η εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, Βούλα Κεχαγιά, αλλά και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όπως οι Νίκος Παππάς, Έλενα Ακρίτα και Παύλος Πολάκης επιτέθηκαν χθες κατά της Νέας Αριστεράς, ζητώντας την επιστροφή των 11 βουλευτικών εδρών τους πίσω στην αξιωματική αντιπολίτευση, μολονότι δεν έλειψαν και κάποια αυτοκριτικά σχόλια για την εκλογική επίδοση του κόμματος, που δεν ενθουσίασε ούτε τους πλέον κοντινούς στην ηγεσία.

Επίθεση λόγω… άμυνας από τους Κασσελίστας

Σε ανάρτησή του, ο Παύλος Πολάκης ανέφερε πως «η αποχή δεν ειναι μονο δεξιά ειναι και μιας τεραστιας μαζας δημοκρατικου κοσμου που απο το 15 το 19 και το 23 απεχει γιατι δεν πειθεται!!», για να προσθέσει ότι «εδώ πρεπει να απευθυνθουμε με γραμμη κοινωνικων συμφεροντων». «Εμεις χρειαζομαστε βαθειες αλλαγες σε επιπεδο γραμμής, στη συλλογικη λειτουργια και στην ΟΡΓΑΝΩΣΗ του ΚΟΜΜΑΤΟΣ και άλλους ορους στην εμφανιση και επικοινωνια μας!!» υποστήριξε ο κ. Πολάκης, στη σκιά και της εσωκομματικής κριτικής για επιλογές τύπου Σπηλιωτόπουλου, καταλήγοντας πως «πήραμε τον κορμό αλλά δεν πεταχτήκαμε μπρος!».

Υπέρ μιας δέσμης αλλαγών, προκειμένου ο κομματικός ΣΥΡΙΖΑ να αντιστοιχηθεί με τον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ, όπως είπε, τάχθηκε χθες στον ΣΚΑΪ και η Γραμματέας της ΚΟ, Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία, ωστόσο, απέφυγε να απαντήσει δύο φορές, για το εάν και κατά πόσο χρειάζονται αλλαγές και στην ηγετική ομάδα της Κουμουνδούρου. «Στον κύριο Κασσελάκη πιστώνεται το 15% και χρεώνεται ότι δεν πέτυχε τους στόχους του 19%» ανέφερε χαρακτηριστικά και ο Γιάννης Μαντζουράνης μιλώντας στο Mega, για να προσθέσει πως «όμως τώρα ο κύριος Κασσελάκης έχει ελεύθερα τα χέρια του».

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr