Βραχυκύκλωμα στον στρατηγικό και επικοινωνιακό σχεδιασμό της Κουμουνδούρου προκάλεσε η επίσημη πρώτη χθες της Νέας Αριστεράς στη Βουλή, καθώς η αμηχανία «υποδοχής» της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «11» από τον ΣΥΡΙΖΑ διαχέεται σε όλα τα επίπεδα, τη στιγμή που οι αποχωρήσαντες ανοίγουν το παιχνίδι στο γήπεδο της Κεντροαριστεράς.

Μετά τις δηκτικές αναρτήσεις του συντονιστή του κοινοβουλευτικού έργου, Παύλου Πολάκη και της εκπροσώπου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρας Αυγέρη αναφορικά με την ψήφο της Νέας Αριστεράς στο νομοσχέδιο για τα «κόκκινα δάνεια», η Κουμουνδούρου επέβαλε τώρα «απαγορευτικό» στην από κοινού εμφάνιση βουλευτών και στελεχών της με αυτά της Νέας Αριστεράς, στα τηλεοπτικά πάνελ.

Την σχετική απόφαση γνωστοποίησε χθες στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN o βουλευτής Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ,Πέτρος Παππάς ζητώντας την «κατανόηση» της κομματικής βάσης, αλλά και του τηλεοπτικού κοινού, όπως και έναν εύλογο χρόνο προσαρμογής στην νέα κατάσταση. «Δεν υπάρχει ακόμη αυτή ενδεχομένως η ψυχολογική ετοιμότητα αντιλαμβάνομαι» σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς για την ντιρεκτίβα της Κουμουνδούρου, η οποία μαρτυρά το άγχος της διαχείρισης του «αντίπαλου δέους» της.

Στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ άλλωστε, η ατμόσφαιρα περιγράφεται ως εξαιρετικά βαριά και όχι εξαιτίας της Νέας Αριστεράς, αλλά των δημοσκοπήσεων, τα ευρήματα των οποίων προβληματίζουν και τα πιο ψύχραιμα στελέχη. Η διαρκής υποχώρηση της απήχησης του κόμματος αλλά και η αδυναμία μέχρι τώρα του Στέφανου Κασσελάκη να ανατάξει την μεγάλη εικόνα συνιστούν την μόνιμη συζήτηση για τα περισσότερα από τα κορυφαία στελέχη στις ιδιωτικές συναντήσεις τους, ζητήματα τα οποία δεν αποκλείεται να θέσουν δημόσια στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, το Σαββατοκύριακο.

Προσώρας, συνεδριάζει σήμερα στις 4 το απόγευμα η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος με αντικείμενο την προετοιμασία της Κεντρικής Επιτροπής του Σαββατοκύριακου. Στην ατζέντα της συνεδρίασης συμπεριλαμβάνεται τόσο το θέμα του συνεδρίου, όσο και η κατανομή Τομέων ευθύνης, με τις σχετικές «χρεώσεις» να μονοπωλούν τη χθεσινή ημέρα για τους επιτελείς της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο καταμερισμός κομματικού έργου συνιστά, την ίδια ώρα, ένα πρόσθετο μέσο αναστροφής του κλίματος ανάμεσα στην ηγετική ομάδα και τα υπόλοιπα στελέχη, αν και η χαμηλή δημοσκοπική επίδοση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ διατηρεί χαμηλές τις θερμοκρασίες στις τάξεις των παλιών στελεχών του.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr