Πολιτική

Σκυλακάκης: Δεν θα ισχύσουν τεκμήρια για όσους έχουν πληγεί από την πανδημία

  • newsroom


«Βλέπει» περίπου 200.000 νέες μόνιμες θέσεις εργασίας και αύξηση των μισθών, μέσα στην επόμενη πενταετία

Ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης δήλωσε ότι η επίσκεψη της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα, σχετίζεται με τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 ο κ. Σκυλακάκης υπογράμμισε ότι το σχέδιο που έχει καταρτίσει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για την αξιοποίηση των πόρων αυτών, προβλέπει επενδύσεις ύψους περίπου 59 δισ. ευρώ την επόμενη πενταετία, οι οποίες θα έχουν ως αποτέλεσμα και μεταξύ άλλων, τη δημιουργία 200.000 μόνιμων θέσεων εργασίας και την αύξηση των μισθών.

Ερωτηθείς για τις νέες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, ο κ. Σκυλακάκης είπε ότι αυτό που έγινε είναι να καταγραφούν οι πραγματικές αξίες των ακινήτων. Δεν μπορεί η φορολόγηση να γίνεται με πλασματικές τιμές είπε ο κ. Σκυλακάκης, ξεκαθαρίζοντας πως το κράτος δεν πρόκειται να εισπράξει περισσότερα χρήματα από τον νέο ΕΝΦΙΑ που θα προκύψει καθώς θα υπάρξουν αυξομειώσεις.

Για τα τεκμήρια, ο κ. Σκυλακάκης είπε ότι δεν αφορούν τη φορολογία αλλά τη φοροδιαφυγή και συμπλήρωσε πως δεν θα ισχύσουν για το 2021, σε όσους έχουν πληγεί από την πανδημία.

Διαβάστε ακόμα:

Κόνορ ΜακΓκρέγκορ: Ο αθλητής με τα περισσότερα έσοδα στον κόσμο – Ξεπέρασε Μέσι και Ρονάλντο

Τουρκία: Το ΔΝΤ προβλέπει ανάπτυξη 5,75% – Ποιοι κίνδυνοι παραμένουν

Sun: Γιατί ο Ρούπερτ Μέρντοχ «μηδένισε» την αξία του βρετανικού tabloid