Πολιτική

Στη Θεσσαλονίκη ο Μητσοτάκης – Για τα εγκαίνια του νέου τερματικού σταθμού στο «Μακεδονία»

  • newsroom


Το πρόγραμμα αναβάθμισης των 14 αεροδρομίων ολοκληρώθηκε τρεις μήνες νωρίτερα από τα αρχικά χρονοδιαγράμματα

Στη Θεσσαλονίκη μεταβαίνει το απόγευμα της Τετάρτης 19/5 ο Πρωθυπουργός, όπου θα παραστεί στην εκδήλωση για την ολοκλήρωση του επενδυτικού προγράμματος ύψους 440 εκατ. ευρώ στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στον νέο τερματικό σταθμό του αεροδρομίου «Μακεδονία».

Όπως επισημαίνουν κυβερνητικά στελέχη, η νέα εικόνα των 14 αεροδρομίων -το πρόγραμμα αναβάθμισης των οποίων ολοκληρώθηκε τρεις μήνες νωρίτερα από τα αρχικά χρονοδιαγράμματα– αναδεικνύει τις έννοιες της αναβάθμισης και της ασφάλειας.

Η κατασκευή του έργου EPC (engineering, procurement and construction) ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε από την Iντρακάτ και περιελάμβανε την κατασκευή 20 χιλιομέτρων διαδρόμων προσαπογείωσης, την ανάπτυξη κτιρίων συνολικής επιφάνειας 330.000 τ.μ, τη χρήση 335.000 μ3 σκυροδέματος καθώς και ένα πλέγμα από 427 αδειοδοτήσεις και εγκρίσεις.

Ταυτόχρονα, τα 14 αναβαθμισμένα αεροδρόμια θα διαθέτουν νέες υπηρεσίες και περισσότερες ανέσεις για τους Έλληνες και τους ταξιδιώτες από ολόκληρο τον κόσμο, γεγονός που έχει τεράστια σημασία για τον τουρισμό και την εικόνα της χώρας.

Το πρόγραμμα που υλοποιήθηκε περιλαμβάνει:

  • 5 νέους σύγχρονους αεροσταθμούς
  • 5 επεκτάσεις αεροσταθμών
  • 4 αναδιαμορφώσεις αεροσταθμών
  • 12 ανακαινισμένους διαδρόμους αποπροσγείωσης
  • Κατασκευή και ανακαίνιση 12 πυροσβεστικών σταθμών.

Συνολικά, τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια απασχόλησαν 2.500 εργαζόμενους και εξυπηρετούν υπό κανονικές συνθήκες 30 εκατομμύρια επιβάτες.

Η επένδυση της Fraport Greece ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2017, παράλληλα με την έναρξη της παραχώρησης για τη διαχείριση και ανάπτυξη έντεκα αεροδρομίων σε νησιά και τρία στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Είναι αξιοσημείωτο ότι οι εργασίες στα αεροδρόμια δεν σταμάτησαν κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών τα τρία πρώτα χρόνια που είχε παρατηρηθεί υψηλή επιβατική κίνηση, ενώ συνεχίστηκαν και εν μέσω της πανδημίας υπερπηδώντας τις μεγάλες δυσκολίες.

Διαβάστε ακόμα: 

Βίκυ Σάφρα: Παντρεύτηκε στα 17 της τον Νο1 τραπεζίτη στον κόσμο – Σήμερα είναι η πλουσιότερη Ελληνίδα στο Forbes 

Ryanair: Πρώτες νίκες στη δικαστική διαμάχη με την Ευρωπαϊκή Ένωση 

Τα πρακτορεία ΟΠΑΠ κάνουν… Fast Forward στη νέα εποχή