«Δεν θέλουμε να κρύψουμε τίποτε κάτω από το χαλί, ούτε τις νοσηρές νοοτροπίες και τις παθογένειες. Η κυβέρνηση μας συγκρούστηκε με αυτές τις νοοτροπίες και θα εξακολουθεί να συγκρούεται με ανάλογες συμπεριφορές, θέλουμε να εμπεδώσουμε παντού την αξιοκρατία παντού. Χωρίς χρονοτριβή θα γίνει ό,τι χρειάζεται για να εκλείψουν τέτοιες συμπεριφορές» διεμήνυσε απαντώντας στις ερωτήσεις στο briefing των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. Γνωστοποίησε επίσης ότι το σύνολο των πρωτοκόλλων και του καθεστώτος εκπαίδευσης σταθμαρχών και λοιπών θα επαναξιολογηθεί σημειώνοντας, πάντως, πως απ ό,τι φαίνεται ο 59χρονος κρατούμενος δεν θα έπρεπε να είναι στη συγκεκριμένη βάρδια. Ερωτηθείς σχετικώς προανήγγειλε ότι στην επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου θα γίνει εκτεταμένη συζήτηση και πως εκεί θα τοποθετηθεί και ο παραιτηθείς υπουργός Υποδομών, Κώστας Καραμανλής, για τον οποίο υπενθύμισε πως έχει ήδη αναλάβει την πολιτική ευθύνη διά της παραιτήσεως του.

Σε ερώτηση για τα κρούσματα επιθέσεων κατά πολιτικών τις τελευταίες ημέρες, ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι «τα καταδικάζουμε χωρίς υποσημειώσεις και αστερίσκους», ενώ σε άλλη ερώτηση για το κατά πόσον η κυβέρνηση επιδιώκει την ιδιωτικοποίηση του νερού, η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου ήταν αρνητική. Τέλος, ο κ. Οικονόμου επιβεβαίωσε πως εντός της εβδομάδος θα ανακοινωθεί η νέα αύξηση του κατώτατου μισθού και πως αυτή θα ισχύσει βάσει του αρχικού προγραμματισμού από 1ης Απριλίου.

Διαβάστε ακόμη

Η μάχη του Μητσοτάκη με το «κοντέρ», τα (γνωστά) σενάρια για (μη) αυτοδυναμία, ο Κόπυ με τον Γεωργάτο για την Αίγλη και οι μαχαιριές με τα μερίσματα

Χρηματιστήριο: Η κατρακύλα, η αύξηση του πολιτικού ρίσκου και τα «μαύρα σύννεφα» από το εξωτερικό

Μεταβιβάσεις ακίνητων: Δύο αγκάθια στην βελτιωμένη διαδικασία έκδοσης βεβαίωσης ΤΑΠ