Σε παρτίδα μπόουλινγκ τείνει να μετατραπεί η εσωκομματική διαδικασία για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, καθώς η απρόσμενη υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη έβγαλε για τα καλά τα μαχαίρια από τα θηκάρια, κλονίζοντας τη διάταξη των εσωκομματικών κορίνων.

Παρότι η προεκλογική περίοδος κυλούσε σχεδόν αδιάφορα για την κομματική βάση και περισσότερο την κοινή γνώμη, η έλευση του 35χρονου αυτοδημιούργητου επιχειρηματία τίναξε στον αέρα τις εύθραυστες ισορροπίες στην «μετά Τσίπρα» εποχή, με αποτέλεσμα βολές, αιχμές και υπονοούμενα να ανταλλάσσονται καταιγιστικά μεταξύ «βόρειων» και «νότιων», στον «αμερικανικό εμφύλιο» που προκάλεσε ο νέος παίκτης εξ’ Αμερικής.

«Περιηγητές κομμάτων»

Τη σκυτάλη έλαβε πρώτος ο πρώην Υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης και αφού είχε προηγηθεί η ανάρτηση του στενού συνεργάτη του, Τάκη Κατσαρού, αφήνοντας ο τελευταίος να υπονοηθεί ακόμη και η λήψη πειθαρχικών μέσων κατά του κ. Κασσελάκη, με παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας. Από πλευράς του, ο κ. Φίλης υποστήριξε, πάντως, πως στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ «έχουμε ανάγκη από πολιτικούς που δεν θα ‘’φυτεύονται’’ από το instagram και τα διάφορα συμφέροντα. Δεν έχουμε ανάγκη από Μεσσίες».

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr