Στην εταιρεία του ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού «ΑLTER EGO» χορηγήθηκε η έκτη άδεια εθνικής εμβέλειας από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Ολυμπιακός μετά από πολλούς μήνες αναμονής, τρία χρόνια μετά τον πρώτο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες το 2016 και τα… σαράντα κύματα που πέρασαν οι σχέσεις του νέου καναλάρχη με την κυβέρνηση , κατάφερε να εξασφαλίσει την έκτη άδεια εθνικής εμβέλειας, με συνέπεια το κανάλι του One TV που αρχικά εξέπεμπε διαδικτυακά, θα έχει πλέον επίγειο σήμα και θα μπορεί να φτάνει σε όλους του τηλεοπτικούς δέκτες της Ελλάδας.

Η επίσημη ανακοίνωση του ΕΣΡ έχει ως εξής:

Θέμα: Ανακήρυξη προσωρινής δικαιούχου για την χορήγηση άδειας παρόχου ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου εθνικής εμβέλειας Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης κατά την συνεδρίασή του της 10ης/06/2019 ανακήρυξε ομοφώνως προσωρινή δικαιούχο για την χορήγηση άδειας παρόχου ενημερωτικού προγράμματος εθνικής εμβέλειας την εταιρεία «ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ».

Από τα καράβια, στα γήπεδα και τώρα στον τηλεοπτικό στίβο

Το μόνο που δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι ως μονοδιάστατη προσωπικότητα.

Είναι ιδρυτής της ναυτιλιακής εταιρείας Capital Maritime & Trading Corp. καθώς και άλλων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο χώρο της ναυτιλίας. Έχει διατελέσει πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, από το 2010 έως το 2017 οπότε και οδήγησε την ομάδα σε σημαντικές εγχώριες διακρίσεις. Από το 2017, δραστηριοποιείται και στην Πρέμιερ Λιγκ ως ιδιοκτήτης της ομάδας Νότιγχαμ Φόρεστ.

Διετέλεσε από το Μάρτιο του 2007 έως το Δεκέμβριο του 2014 πρόεδρος της ναυτιλιακής εταιρίας Capital Product Partners LP, οι μετοχές της οποίας διαπραγματεύονται στο αμερικανικό χρηματιστήριο και συγκεκριμένα στον δείκτη Nasdaq. Από το Μάρτιο του 2010 διετέλεσε πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος της Crude Carriers Corp., εταιρείας συνδεδεμένης με την Capital Maritime, οι μετοχές της οποίας διαπραγματεύονταν στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά της Νέας Υορκης έως τη συγχώνευσή της με την Capital Product Partners L.P. το Σεπτέμβριο του 2011.

Τον Νοέμβριο του 2018 ανακοινώθηκε η συγχώνευση της Capital Product Partners με την Diamond S Shipping, συμφερόντων του Αμερικανού υπουργού Εμπορίου Γουίλμπουρ Ρος.
Τον Απρίλιο του 2019 οι μετοχές της Diamond S Shipping εισήχθησαν στην αμερικανική χρηματαγορά του NYSE. Ύστερα από ενάμιση χρόνο διαπραγματεύσεων, ολοκληρώθηκε μία από τις μεγαλύτερες συγχωνεύσεις στην παγκόσμια εμπορική ναυτιλία, των στόλων της CPLP και της DSS, συνολικής αξίας 1,65 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Είναι η μεγαλύτερη συγχώνευση στον ναυτιλιακό κλάδο που έχει γίνει ποτέ από Έλληνα εφοπλιστή στον NYSE.

Πέραν των δραστηριοτήτων στη ναυτιλία, ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει επενδύσεις στους κλάδους της ενέργειας και της αγοράς ακινήτων, ενώ τώρα μπαίνει δυναμικά και στον χώρο της τηλεόρασης με εθνικής εμβέλειας τηλεοπτικό σταθμό.

Στις 2 Σεπτεμβρίου 2016, ο κ. Μαρινάκης έλαβε μία από τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας που δημοπρατήθηκαν στην Ελλάδα, με το τίμημα να ανέρχεται στα 73,8 εκατομμύρια Ευρώ.Η άδεια όμως ακυρώθηκε στις 26 Οκτωβρίου 2016, αφού το ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο του Νίκου Παπά για τις τηλεοπτικές άδειες. Στις 31 Μαΐου 2017, ο Μαρινάκης κέρδισε, στον διαγωνισμό για την εξαγορά του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη και έγινε ο νέος ιδιοκτήτης του οργανισμού. Τον Μάιο του 2019 το νέο κανάλι με όνομα One TV έκανε διαδικτυακή πρεμιέρα στην Ελλάδα.