Μέχρι τώρα η γαλλική γλώσσα θεωρούνταν μια από τις πιο κομψές, ρομαντικές και ελκυστικές γλώσσες στον κόσμο. Αυτό όμως μέχρι τώρα, καθώς πλέον τα γαλλικά χάνουν την πρωτιά από τα Ιταλικά. Το amore mio θεωρείται, σύμφωνα με έρευνα πλατφόρμας εκμάθησης γλωσσών Babbel που επικαλείται η Daily Mail, πιο sexy από το mon amour.

Πώς η ιταλική γλώσσα… εκτόπισε την γαλλική

Συνολικά 6.000 άνθρωποι από ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία και Γερμανία ρωτήθηκαν ποιες γλώσσες θεωρούνται «πιο σέξι» και «πιο παθιασμένες», με τα ιταλικά να κατακτούν την πρωτιά.

Όπως εξηγεί ο καθηγητής γλωσσών του Babbel, Νόελ Γουλφ στην Daily Mail: «Υπάρχουν ορισμένα χαρακτηριστικά της ιταλικής γλώσσας που μπορεί να συμβάλλουν στην ελκυστικότητά της. Η άνοδος και η πτώση του τόνου στην ομιλούμενη ιταλική γλώσσα μπορεί να δημιουργήσει μια μουσική ποιότητα, την οποία κάποιοι άνθρωποι βρίσκουν γοητευτική και ελκυστική».

Και πρόσθεσε: «Ορισμένα φωνητικά χαρακτηριστικά, όπως η κύλιση των ήχων ‘r’, μπορεί να είναι διακριτά στα ιταλικά, τα οποία για πολλούς θεωρούνται γοητευτικά ή ελκυστικά».

Ποια είναι η πιο ευγενής γλώσσα και ποια η πιο άμεση

Τα αποτελέσματα της ίδιας έρευνας έδειξαν επίσης ότι η γερμανική γλώσσα κέρδισε για την «πιο άμεση» γλώσσα και τα βρετανικά αγγλικά για την κατηγορία «πιο ευγενική».

Επίσης οι γλωσσολόγοι λένε ότι μια νέα διάλεκτος γνωστή ως «Miami English» καταλαμβάνει τη Νότια Φλόριντα. Δημοφιλής από την ισπανόφωνη νεολαία που γεννήθηκε στην Αμερική, η «Miami English» χρησιμοποιεί αγγλικές λέξεις σε ισπανικούς τύπους.

Διαβάστε ακόμη

Οι επενδυτικές προτάσεις της Deutsche Bank – Ποιες μετοχές επιλέγει, ποιους κλάδους προτιμά

Ανοδος – έκπληξη 8,9% σε παραγγελίες για προϊόντα made in Germany τον Δεκέμβριο (γράφημα)

Εμβληματική παγκόσμια συνεργασία Ρεάλ Μαδρίτης – HP (pics)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ