Δέκα τετραγωνικά μέτρα πράγματι, δεν είναι πολλά ιδίως, όταν πρόκειται για ένα … διαμέρισμα. 

Πρόσφατα όμως, η IKΕΑ δήλωσε πως σκοπεύει να νοικιάσει σε έναν τυχερό, ένα μικροσκοπικό διαμέρισμα που διαθέτει στην Ιαπωνία μόλις, 10 τ.μ. και μάλιστα, σε τιμή … σοκ. 

Πιο αναλυτικά, το εν λόγω διαμέρισμα του σουηδικού κολοσσού, βρίσκεται στην περιοχή Shinjuku στο Τόκιο και σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το CNN, θα νοικιαστεί με μόλις 99 γιεν (0,86 δολάρια) το μήνα. Το διαμέρισμα είναι πλήρως επιπλωμένο και εξοπλισμένο με προϊόντα της εταιρείας. H IKEA υποστηρίζει ότι έχει εργαστεί σκληρά προκειμένου να αξιοποιήσει στο έπακρο κάθε διαθέσιμη γωνιά του.

«Ένα από τα κλειδιά είναι η καλή χρήση του κατακόρυφου χώρου», ανέφερε η εταιρεία στον ιστότοπό της. «Παρουσιάζοντας το δωμάτιο τρισδιάστατα, ανοίγονται νέες δυνατότητες σε έναν περιορισμένο χώρο» προσθέτει. Η ΙΚΕΑ θα δέχεται αιτήσεις από πιθανούς ενοικιαστές μέχρι και τις 3 Δεκεμβρίου – με μόνη προϋπόθεση, οι ενδιαφερόμενοι να είναι άνω των 20 ετών. Στη συνέχεια, το διαμέρισμα θα ενοικιαστεί με μίσθωση έως τις 15 Ιανουαρίου 2023. Υποχρέωση από την πλευρά του ενοικιαστή είναι η πληρωμή των λογαριασμών κοινής ωφελείας.

Αυτή ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που η IΚΕΑ ασχολείται με ακίνητα. Η εταιρεία εδώ και καιρό, συνεργάζεται με τη BoKlok καθώς και τη σουηδική κατασκευαστική εταιρεία Skanska, η οποία δίνει έμφαση στη δημιουργία προσιτών κατοικιών σε χώρες όπως οι Σουηδία, Φινλανδία και Νορβηγία. Το 2019, μάλιστα, η BoKlok λάνσαρε ένα νέο στυλ σπιτιού για ασθενείς με άνοια, αποκλειστικά σχεδιασμένο ώστε να τους επιτρέπει να συνεχίσουν να ζουν στο σπίτι, χωρίς προβλήματα.

Διαβάστε ακόμη

«Όμικρον» και αγορές: Τι λέει για τις μετοχές ο Έλληνας διαχειριστής που τον Μάρτιο του ’20 είχε προβλέψει ράλι

Πλειστηριασμοί: Τρία ξενοδοχεία σε Κέρκυρα, Πήλιο και Κεφαλονιά βγαίνουν στο σφυρί αυτή την εβδομάδα

UBS: Γιατί η μετάλλαξη Όμικρον «βύθισε» τις αγορές – Τι συστήνει