Στα χέρια της Ikea περνά το εμβληματικό κατάστημα της TopShop στον πιο εμπορικό δρόμο του Λονδίνου, την Oxford Street.

Η εν λόγω συμφωνία πρόκειται να φέρει τα πάνω κάτω στο λιανικό εμπόριο. Ο σουηδικός γίγαντας επίπλων στο νέο του σπίτι, θα χρειαστεί να ανταγωνιστεί μεγάλους παίκτες του χώρου όπως η H&M και η Zara. Εδώ και χρόνια, οι δύο αυτές εταιρείες λανσάρουν τις δικές τους συλλογές με είδη σπιτιού.

Σημειώνεται μάλιστα, πως η H&M διαθέτει 28 καταστήματα με είδη σπιτιού σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο. Έχοντας ανοίξει το πρώτο της κατάστημα το 2019 σήμερα, σχεδιάζει να επεκτείνει ακόμη περισσότερο τις δραστηριότητές της, ανοίγοντας και νέα καταστήματα. Συγχρόνως, στην Oxford Street, ακίνητα διαθέτουν επίσης, εταιρείες με πολυετή εμπειρία στο χώρο όπως η Next και η John Lewis καθώς και νεοσύστατες εταιρείες όπως οι Anthropolgie, Arket και Urban Outfitters, οι οποίες συνδυάζουν τις συλλογές ενδυμάτων με είδη για την οικία και τη διακόσμηση.

Ο σουηδικός όμιλος επίπλων, κατά το παρελθόν, είχε επιχειρήσει αρκετές φορές να αγοράσει ένα ακίνητο στο συγκεκριμένο δρόμο του Λονδίνου. Όλες ωστόσο, οι προσπάθειες αυτές έπεφταν στο κενό. Όμως, έπειτα από τη σημαντική αυτή συμφωνία, η Ikea το 2023 αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του νέου της καταστήματος στην Oxford Street. Ένα άλλο high street outlet έχει προγραμματιστεί να ανοίξει στο Hammersmith αυτό το χειμώνα.

Όπως εκτιμάται, η αγορά οικιακών ειδών, συμπεριλαμβανομένων των επίπλων και αξεσουάρ, αναμένεται να αυξηθεί κατά 9,4% φέτος, ανακάμπτοντας από ένα δύσκολο πρώτο έτος της πανδημίας, σύμφωνα με την GlobalData. Τα επόμενα τρία χρόνια, η αγορά στο σύνολό της θα συνεχίσει, σύμφωνα με τις προβλέψεις την ανάπτυξή της η οποία θα κυμανθεί μεταξύ του 2,3% και 3%. Αναφορικά με τις διαδικτυακές πωλήσεις τώρα, και αυτές πρόκειται να αυξηθούν κατά 90% περίπου και να διαμορφωθούν τελικά, στα 8,9 δισεκατομμύρια λίρες έως το 2024.

Παρά το θετικό κλίμα ωστόσο, ο τομέας των ειδών σπιτιού δεν φαίνεται να έχει ανακάμψει πλήρως από τις επιπτώσεις της πανδημίας. Σύμφωνα με τον guardian, από το 2019, συνολικά 821 καταστήματα οικιακών ειδών έχουν κλείσει σε μερικούς από τους πιο κεντρικούς δρόμους του κόσμου καθώς και σε γνωστά εμπορικά κέντρα.

Διαβάστε ακόμη

Τι πραγματικά θα ισχύσει για την πώληση νέων αυτοκινήτων με κινητήρες βενζίνης ή πετρελαίου

«Παγίδα» της εφορίας με 4 δηλώσεις εισοδήματος μέσα σε 1 χρόνο

Φερίτ Σαχένκ: Το limit down του Τούρκου επιχειρηματία yavas-yavas!