Κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19 – και προς έκπληξη όλων – οι τιμές για κάρτες Πόκεμον αυξήθηκαν κατά περίπου 500%. 

Το περασμένος έτος, ο διάσημος Youtuber, Λόγκαν Πολ, ξόδεψε συνολικά 5,2 εκατομμύρια δολάρια προκειμένου να αγοράσει μία μόνο κάρτα Πόκεμον. Χαρακτηρίστηκε ως η πιο ακριβή ιδιωτική πώληση. Το 2020, ο ράπερ Logic πλήρωσε 220.000 δολάρια για μια συλλεκτική κάρτα στην οποία απεικονίζεται ο Τσάριζαρντ.

Στο μεταξύ, ο Τόμας Κόβακς, 25 ετών, ζει στη Ζυρίχη και είναι ο ιδιοκτήτης του ηλεκτρονικού καταστήματος Amazing Toys το οποίο πουλάει κάρτες Πόκεμον, κάρτες Yu-Gi-Oh και κόμικς. Κατάφερε να συγκεντρώσει περίπου 340.000 ελβετικά φράγκα, σχεδόν δηλαδή, 345.000 δολάρια, σε έσοδα μέσα σε ένα χρόνο μέσω του ηλεκτρονικού του καταστήματος.

Μιλώντας στο BusinessInsdier, ο ίδιος αποκάλυψε πως όσοι επιθυμούν να επενδύσουν στον συγκεκριμένο χώρο, είναι απαραίτητο να ενδιαφέρονται πραγματικά για τις κάρτες. «Χωρίς να έχετε άμεση σχέση με τον κόσμο των Πόκεμον, δεν θα καταλάβετε γιατί μια συγκεκριμένη κάρτα είναι τόσο δημοφιλής και γιατί κοστίζει τόσο ακριβά», ανέφερε.

Οι κάρτες χαρακτηρίζονται ως κερδοσκοπικές επενδύσεις, επομένως οι αποδόσεις και η αύξηση της αξίας είναι εξαιρετικά δύσκολο να προβλεφθούν. «Για το λόγο αυτό, είναι σημαντικό να απολαμβάνετε τις συναλλαγές καρτών και να είστε εξοικειωμένοι με τον κλάδο», συμβουλεύει. Ο Κόβακς συνέστησε επίσης, να μην θεωρούνται οι κάρτες συναλλαγών ως καθαρές επενδύσεις. Δεν υπάρχουν βασικά δεδομένα που να τιμολογούν τις κάρτες. «Όλα έχουν να κάνουν με το πόσο πιστεύουν οι μεμονωμένοι επενδυτές ότι αξίζουν», αναφέρει.

Η αγορά μόνο μιας κάρτας δεν έχει «απολύτως κανένα νόημα» σύμφωνα με τον ίδιο. «Είναι σαν να ξεκινάς να επενδύεις ​​στο χρηματιστήριο και να αγοράζεις μόνο μία μετοχή για 1.000 ευρώ», καταλήγει.

Διαβάστε επίσης:

Ανδρέας Ραπτόπουλος: Ο Έλληνας της Matternet που παραδίνει πολύτιμο ιατρικό υλικό με drones σε όλο τον κόσμο

Ξεκινά το αληθινό Squid Game και αναζητά διαγωνιζόμενους – Έπαθλο $4,56 εκατ. στον νικητή

Η παραγωγή υδρογόνου ως εναλλακτικού καυσίμου θα κοστίσει $6,8 τρισ. έως το 2050