Η περίοδος για πρακτική άσκηση στα γραφεία της Goldman Sachs στις ΗΠΑ μόλις ξεκίνησε, σύμφωνα με την παγκόσμια επενδυτική τράπεζα.

Περίπου 3.700 άτομα κατάφεραν να αποκτήσουν μια πολυπόθητη θέση στο πρόγραμμα πρακτικής άσκησης της εταιρείας. Το ποσοστό αποδοχής ανέρχεται μόλις στο 1,57% αφού οι ενδιαφερόμενοι οι οποίοι υπέβαλαν αίτηση άγγιξαν τους 236.000 – αριθμός ρεκόρ, σύμφωνα με μια εκπρόσωπο της τράπεζας με έδρα τη Νέα Υόρκη.

«Κάθε χρόνο, όταν οι ασκούμενοι ξεκινούν το καλοκαιρινό πρόγραμμα, με ρωτούν πώς θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν στο έπακρο τον χρόνο τους στην εταιρεία» υποστηρίζει ο Σόλομον, σύμφωνα με το CNBC. Αυτές είναι μερικές από τις συμβουλές του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας Ντέιβιντ Σόλομον για τους νέους ασκούμενους.

Επικεντρωθείτε στο ταξίδι

«Θα περάσετε ένα υπέροχο καλοκαίρι, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι κάποιες μέρες θα είναι δύσκολες. Το πιο σημαντικό ωστόσο, είναι να μπορέσετε να συνεχίσετε και να απολαύσετε αυτό το μοναδικό ταξίδι», αναφέρει ο Ceo της Goldman Sachs.

Να είστε επαγγελματίες

«Να είστε πάντα σε ετοιμότητα και να συνεισφέρετε με οποιονδήποτε τρόπο στην ομάδα – όσο μικρός κι αν είναι. Το να ρωτάτε τακτικά την ομάδα σας πώς μπορείτε να συμμετάσχετε είναι ο πιο γρήγορος και εύκολος τρόπος για να μάθετε περισσότερα για την εταιρεία και την επιχείρησή μας», προτείνει.

Στόχος η εξέλιξη

«Ως άτομα και ως εταιρεία, γνωρίζουμε ότι δεν μπορούμε να μείνουμε στάσιμοι. Όμως, όσο σημαντικό κι αν είναι να εξελιχθείτε μέσα από αυτή την εμπειρία, είναι επίσης σημαντικό να παραμείνετε αυθεντικοί», αναφέρει μεταξύ άλλων, ο Σόλομον στο email που κοινοποίησε στους νέους ασκούμενους της εταιρείας.

Μην ξεχνάτε να ακούτε

«Για εμένα, επιτυχημένη είναι η συνάντηση στην οποία ο πελάτης μιλάει και εγώ τον ακούω με προσοχή και υπομονή, κάνοντάς του παράλληλα ερωτήσεις. Προσπαθήστε να συγκεντρώσετε τα κύρια σημεία από τη συζήτηση. Τελικά, ο στόχος σας είναι να ενημερώσετε αυτό το άτομο ότι το άκουσες πραγματικά», επισημαίνει.

Αφιερώστε χρόνο για τον εαυτό σας

«Δεν είναι μυστικό ότι έχω κάποια χόμπι εκτός δουλειάς. Βρείτε χρόνο για να κάνετε πράγματα που θέλετε να κάνετε γιατί σας τονώνουν και σας ενθουσιάζουν. Πάντα πίστευα ότι το καλύτερο πράγμα για την εταιρεία μας είναι οι άνθρωποί της, και αυτό περιλαμβάνει την ταλαντούχα ομάδα ασκούμενων που βρίσκονται μαζί μας κάθε καλοκαίρι – όλοι εσείς. Καλό καλοκαίρι», καταλήγει.

Διαβάστε ακόμα:

Δημόσιο: «Κόφτης» στα κονδύλια ενέργειας για τους σπάταλους φορείς – Τι θα γίνει με τον φωτισμό στους Δήμους

Ακραίες απειλές Ερντογάν για απόβαση στα ελληνικά νησιά: «Δεν αστειευόμαστε»

Αυξήσεις επιτοκίων: Πόσο θα κοστίσει στους δανειολήπτες η απόφαση της ΕΚΤ