Το φορτίο και η κατανομή του βάρους είναι μια λεπτή ισορροπία όσον αφορά την ασφάλεια του αεροπλάνου, αλλά, καθώς το μέσο ύψος και το βάρος των ανθρώπων αλλάζει με την πάροδο των δεκαετιών, είναι μια κατάσταση που πρέπει να παρακολουθείται.

Όπως αναφέρει το CNN, η Air New Zealand – η οποία μόλις βρέθηκε στην κορυφή λίστας με τις καλύτερες αεροπορικές εταιρείες του 2023 – αναλαμβάνει την υπόθεση ζητώντας από όλους τους διεθνείς ταξιδιώτες της να ανέβουν στη ζυγαριά στο πλαίσιο μιας έρευνας για το βάρος των επιβατών, τα αποτελέσματα της οποίας είναι ευτυχώς ανώνυμα.

Και στις Ηνωμένες Πολιτείες, δύο γερουσιαστές κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τα στενά αεροπορικά καθίσματα. Ζητούν νέες δοκιμές εκκένωσης καμπίνας, λέγοντας ότι η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας αγνοεί «την πραγματικότητα των πτήσεων στην Αμερική σήμερα» και ότι οι δοκιμές ασφαλείας που πραγματοποιήθηκαν το 2019 δεν ήταν κατάλληλες για τον σκοπό αυτό.

Επίσης η νοτιοκορεατική Asiana Airlines δεν πουλά πλέον θέσεις κοντά στις εξόδους κινδύνου στα Airbus A321, μετά από ένα πρόσφατο περιστατικό στο οποίο ένας άνδρας φέρεται να άνοιξε μια πόρτα κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Διαβάστε ακόμα 

Τα πιο πολυσυζητημένα θερινά σινεμά του πλανήτη – Σε ταράτσες, παραλίες και γραμμές σιδηροδρόμων

Φορολογική δήλωση: Πώς ξεκλειδώνουν εκπτώσεις φόρου έως και 2.200 ευρώ

Πάρος: To νέο επενδυτικό hot spot των Κυκλάδων – «Τρέχουν» projects εκατομμυρίων (pics)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ