Έναντι 308.000 δολαρίων πωλήθηκε σε δημοπρασία η μπάλα βόλεϊ από την ταινία «Ναυαγός» με πρωταγωνιστή τον Τομ Χανκς. 

Στην ταινία – η οποία για πρώτη φορά προβλήθηκε στις κινηματογραφικές αίθουσες το 2000 – ο Τομ Χανκς προσπαθεί να βρει τρόπο προκειμένου να επιβιώσει στο έρημο νησί στο οποίο ναυάγησε.

Η μπάλα για την οποία γίνεται λόγος, αποτελεί τη μοναδική συντροφιά του κεντρικού ήρωα της ταινίας στο νησί. Μάλιστα, ο χαρακτήρας που υποδύεται ο Τομ Χανκς, κατά τη διάρκεια της ταινίας, μιλά στην μπάλα, στην οποία δίνει το όνομα «Γουίλσον» σαν να ήταν πραγματικός άνθρωπος.

Είναι ο μοναδικός τρόπος για να μπορέσει να διατηρήσει τη λογική του ενώ αγωνίζεται να επιβιώσει.

Για την ερμηνεία του στη συγκεκριμένη ταινία του Ρόμπερτ Ζεμέκις, ο Τομ Χανκς έλαβε υποψηφιότητα για Όσκαρ Α’ ανδρικού ρόλου.

Έχασε όμως, το χρυσό αγαλματίδιο από τον Ράσελ Κρόου ο οποίος αναδείχθηκε ο μεγάλος νικητής των βραβείων, χάρη στη συμμετοχή του στην ταινία «Μονομάχος».

Ο οίκος δημοπρασιών Prop House, που διοργάνωσε τη δημοπρασία, έβγαλε στο «σφυρί» πάνω από 1.100 αντικείμενα από ταινίες, συμπεριλαμβανομένου του κοστουμιού που φορούσε ο Γουίλ Φέρελ στην ταινία «Elf» του 2003.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το BBC, το κοστούμι πωλήθηκε για 235.000 δολάρια, τιμή σχεδόν 10 φορές υψηλότερη από την εκτιμώμενη.

Διαβάστε ακόμα: 

Καθηγητή πανεπιστημίου για απάτη €15 εκατ. «τσίμπησε» το ΣΔΟΕ 

Η τελευταία «κλειστή στροφή» για τον Πάνο Δάβαρη (pic) 

Η ιταλική Ferrero συνεχίζει να ποντάρει στη ζάχαρη – Τι καινούριο ετοιμάζει η εταιρεία των $24 δισ.