Όπως ακριβώς αλλάζουν τα trends στη μόδα, έτσι αλλάζουν και οι τάσεις στη διατροφή. Κάποτε λατρεύαμε το junk food, αλλά τώρα αναζητούμε vegan επιδόρπια και παγωμένο γιαούρτι.

Την τελευταία δεκαετία μάλιστα, υπήρξαν αμέτρητες τάσεις και trends, συμπεριλαμβανομένων του αβοκάντο και των προϊόντων χωρίς γλουτένη που «ενθρονίστηκαν» στην καθημερινότητά μας.

Από το το τσάι macha μέχρι εξειδικευμένα επιδόρπια, δείτε παρακάτω 13 τάσεις τροφίμων που κυριάρχησαν την τελευταία δεκαετία.

Πολύχρωμα bagels

rainbow bagel

Το τοστ με αβοκάντο έχει γίνει συνώνυμο των mellenials

Avocado toast.

Το εναλλακτικό γάλα, όπως το γάλα βρώμης, το γάλα σόγιας και τα διάφορα γάλατα από ξηρούς καρπούς, έχουν αυξηθεί σε δημοτικότητα.

Milk Tasting Oatly

Η υπερτροφή acai με δημητριακά και φρέσκα φρούτα για πρωινό έχει γίνει μια πρόταση ιδιαίτερα αγαπητή.

acai bowl

Ο ενεργός άνθρακας άλλαξε τα πάντα σε… μαύρα από τα παγωτά μέχρι και τα κοκτέιλ.

charcoal ice cream

Το Matcha, ένα συγκεκριμένο είδος πράσινου τσαγιού, είναι γνωστό για τα οφέλη για την υγεία και το ζωηρό πράσινο χρώμα του.

matcha green tea

Τα καπνιστά κοκτέιλ

GettyImages 623892482

Τα vegan burgers

impossible burger

Το έλαιο καρύδας – ως συστατικό μαγειρικής και ως θεραπεία για την ευεξία – έγινε μια δημοφιλής εναλλακτική λύση συγκριτικά με άλλα μαγειρικά έλαια.

coconut oil

Η τέχνη ζωγραφικής στον Latte καφέ.

Latte Art

Τα χρωματιστά γαλλικά macaron.

macarons french

Οι φυσικοί χυμοί φρούτων και λαχανικών έγινε δημοφιλής τάση στη σκηνή ευεξίας.

juicer

Οι μπύρες μικρών παραγωγών με λίγο αλκοόλ.

Untitled 2019 11 20T112128.817