Viral

Τι είναι το NBA Top Shot – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ψηφιακή κάρτα με συναλλαγές άνω των $260 εκατ.

  • newsroom


Συλλέκτης πλήρωσε 208.000 δολάρια για την ψηφιακή κάρτα ενός καρφώματος του LeBron James

«Φωτιά» έχει πάρει το «Top Shot», το νεότερο ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο από το NBA.

Η εταιρία «Top Shot» έχει πραγματοποιήσει συναλλαγές άνω των 260 εκατομμυρίων δολαρίων από την ίδρυσή της τον Οκτώβριο του 2020, με το 90% να έρχεται τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με τον ιστότοπο παρακολούθησης διακριτικών CryptoSlam.

Τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, όπως τα κρυπτονομίσματα, έχουν γίνει πολύ δημοφιλή τα τελευταία χρόνια και το NBA προσπαθεί να συμμετέχει σε αυτή τη δράση.

Τι πρέπει όμως να γνωρίζετε για το NBA Top Shot:

Τι είναι το NBA Top Shot;

Το NBA Top Shot είναι μια αποκλειστική πλατφόρμα αγοραπωλησιών όπου οι χρήστες μπορούν να αγοράζουν, να πωλούν και να ανταλλάσσουν τις καλύτερες στιγμές του NBA. Αυτά τα highlights ή «στιγμές» ανήκουν στους χρήστες μέσω ενός μοναδικού αριθμού.

Είναι βασικά εικονικές κάρτες (ψηφιακές κάρτες), αλλά αντί για μια εικόνα ενός παίκτη με στατιστικά στο πίσω μέρος, λαμβάνετε ένα βίντεο-highlight μιας κορυφαίας στιγμής για παράδειγμα του LeBron James ή του Steph Curry.

Ακολουθεί ένα παράδειγμα ενός τέτοιου highlight που πουλήθηκε πρόσφατα έναντι 208.000 δολαρίων.

Πόσο κοστίζουν τα highlights

Φυσικά και το κόστος του highlight του LeBron James δεν είναι το μέσο κόστος. Αυτό είναι ίσως το πιο ακριβό. Οι τιμές των highlights ποικίλλουν και εξαρτώνται από διάφορους παράγοντες.

Ένας παράγοντας είναι ποιος είναι ο παίκτης, ενώ ένας άλλος παράγοντας είναι πόσο σπάνια είναι η στιγμή. Παρόμοια με τις παραδοσιακές, χάρτινες κάρτες έτσι και με τις ψηφιακές, υπάρχει ένας πεπερασμένος αριθμός και η εταιρεία αποφασίζει πόσες θα κυκλοφορήσει, οπότε η λήψη ενός highlight που είναι 1 από τα 25 είναι πιο πολύτιμη από την απόκτηση μιας που είναι 1 από τα 500.

Πώς μπορείτε να τις αγοράσετε

Οι χρήστες μπορούν να αγοράσουν πακέτα, όπως τις κλασικές κάρτες, όταν βγαίνουν στον ιστότοπο του Top Shot ή μπορούν να αγοράσουν highlights από άλλους χρήστες στην αγορά.

Επί του παρόντος, η χαμηλότερη τιμή για ένα highlight είναι τα 16 δολάρια ενώ η υψηλότερη τιμή είναι τα 250.000 δολάρια!

Τα πακέτα πωλούνται σε εξαιρετικά περιορισμένες ποσότητες κάθε τόσο, οπότε είναι σημαντικό να προσπαθείτε να τα αγοράσετε αμέσως μόλις κυκλοφορήσουν.

Αυτό είναι νόμιμο; Ποιος είναι υπεύθυνος;

Όλα τα κορυφαία στιγμιότυπα έχουν επίσημη άδεια από το NBA. Το πρωτάθλημα συνεργάστηκε με την Dapper Labs, μια εταιρεία που ειδικεύεται στο blockchain, για την ανάπτυξη του NBA Top Shot.

Η Dapper Labs, η οποία χρεώνει 5% για τις συναλλαγές, είναι η εταιρεία πίσω από το CryptoKitty, μια συλλεκτική μορφή ψηφιακής τέχνης μη εύχρηστων μαρκών (NFT).

Γιατί να πληρώσω για κάτι που μπορώ να παρακολουθήσω στο YouTube ή στο Twitter δωρεάν;

Αυτή είναι μια εύλογη ερώτηση και η απάντηση εξαρτάται από εσάς. Ναι, το highlight που αγοράσατε είναι πιθανώς διαθέσιμο στο διαδίκτυο για δωρεάν παρακολούθηση. Ωστόσο, οι χρήστες μπορούν επίσης να εκτυπώσουν ένα αντίγραφο της Mona Lisa και να το βάλουν στην κρεβατοκάμαρά τους. Η αξία του highlight, όπως και της τέχνης, εξαρτάται από το πόσο κάποιος είναι πρόθυμος να πληρώσει γι αυτά!

Τα άτομα που κατέχουν το highlight δεν έχουν το ίδιο το βίντεο, αλλά απλώς τη στιγμή της κορυφαίας λήψης. Επομένως, οι συνεργάτες μιας εκπομπής NBA μπορούν ακόμα να εμφανίζουν βίντεο κλιπ που πωλούνται ως τέτοιες «στιγμές».

Αυτή τη στιγμή, το βίντεο με το κάρφωμα του LeBron υπάρχει ελεύθερο σε διάφορες πλατφόρμες. Ωστόσο. η διάθεσή του μπορεί να φέρει και τον περιορισμό στην προβολή του ή ακόμη και την καταβολή δικαιωμάτων σε αυτό που την κατέχει.

Διαβάστε ακόμα

SPAC’s: Τι είναι και γιατί έχουν γίνει η αγαπημένη μόδα της Wall Street

Απόρρητο Απόρρητο