Διευθύντρια σε εταιρεία πωλήσεων ακινήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο, μήνυσε τον εργοδότη της καθώς σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται εκείνος απέρριψε χωρίς καν να το σκεφτεί το αίτημά της να εργαστεί με περισσότερη ευελιξία. Σύμφωνα με απόφαση του δικαστηρίου,  κατάφερε να κερδίσει αποζημίωση ύψους 254.621 δολαρίων.  

Πιο αναλυτικά, η Άλις Τόμσον δούλευε στο βρετανικό πρακτορείο ακινήτων Manors όταν ρώτησε τον εργοδότη της εάν θα μπορούσε να μειώσει τις ώρες εργασίας της έπειτα από τη γέννηση της κόρης της και μετά την επιστροφή της από την άδεια μητρότητας. Σύμφωνα με το BusinessInsider, το αίτημά της ήταν να δουλεύει 4 ημέρες την εβδομάδα και αυτές τις μέρες να σχολάει μια ώρα νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 5 το απόγευμα αντί στις 6, προκειμένου να προλαβαίνει να παίρνει το παιδί της από το βρεφικό σταθμό.

Ο εργοδότης της όμως, όχι μόνο της αρνήθηκε χωρίς δεύτερη σκέψη αλλά δεν της έδωσε κάποια σοβαρή εξήγηση για αυτή του την απόφαση. Η Τόμσον δεν είχε άλλη επιλογή παρά να παραιτηθεί. Πράγματι, το Δεκέμβριο του 2019 υπέβαλε την παραίτησή της στη συνέχεια αποφάσισε να στραφεί στη δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με την έκθεση του δικαστηρίου, η Τόμσον υποστήριξε πως λόγω του ότι ήταν γυναίκα το αίτημά της για ευέλικτη εργασία δεν εξετάστηκε σωστά και απορρίφθηκε πολύ γρήγορα. Ο δικαστής έκρινε ότι το εν λόγω περιστατικό την υποβάθμισε σαν προσωπικότητά καταπατώντας συγχρόνως, τα εργασιακά της δικαιώματα.

Με απόφαση του δικαστηρίου, η νεαρή μητέρα έλαβε αποζημίωση για ψυχική οδύνη και απώλεια εισοδήματος. Το εργατικό δίκαιο του Ηνωμένου Βασιλείου, προβλέπει πως οι εργαζόμενοι με περισσότερες από 26 εβδομάδες υπηρεσίας έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν να εργαστούν με περισσότερη ευελιξία. Οι εργοδότες από την πλευρά τους οφείλουν να εξετάσουν το αίτημά τους και μπορούν να το απορρίψουν μόνο με το σκεπτικό ότι πιθανότατα μια τέτοια απόφαση να αποβεί επιζήμια για την επιχείρηση κάτι που στην προκειμένη περίπτωση δεν συνέβη ποτέ.

Διαβάστε ακόμα:

Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Στο 5,9% η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας το 2021

11η Σεπτεμβρίου 2001: 20 χρόνια από τη μαύρη ημέρα που σημάδεψε την Ιστορία

Ποιος ήταν ο τραπεζίτης Γιώργος Αρώνης που πέθανε την Παρασκευή