Το 2017, η ζωή της Λακίσα Σάιμονς άλλαξε μετά το διαζύγιό της. Ήταν πλέον μια διαζευγμένη μητέρα δύο ανήλικων παιδιών και αυτό που τη φόβιζε περισσότερο; Πώς θα καταφέρει από εδώ και στο εξής να τα βγάλει πέρα μόνη της και πώς να συντηρήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την οικογένειά της;

Τότε ήταν που ξεκίνησε να αναζητά λύσεις προκειμένου να πετύχει την οικονομική ανεξαρτησία που τόσο επιθυμούσε. Σύμφωνα με το BusinessInsider, η Σάιμονς μέσα σε 4 μόλις χρόνια, κατάφερε να κερδίσει 750.000 δολάρια αποταμιεύοντας και επενδύοντας σωστά. Έχει ιδρύσει τις εταιρείες BRAVE Consulting αλλά και Six Sigma Black Belt και είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια αναλυτικών στοιχείων στο πανεπιστήμιο Belmont. Μέχρι το 2022 αναμένεται να έχει γίνει εκατομμυριούχος.

Σήμερα, μοιράζεται μαζί μας τα μυστικά που την βοήθησαν να πραγματοποιήσει τον στόχο της.

Διάβασε και ενημερώθηκε

Η Σάιμονς μπορεί να ήθελε να πετύχει την οικονομική της ανεξαρτησία, ωστόσο, δεν ήξερε τίποτα για οικονομικά ζητήματα όπως αυτό της προσωπικής οικονομικής διαχείρισης.  Το πρώτο πράγμα που έκανε λοιπόν, ήταν να ξεκινήσει να διαβάζει και να ενημερώνεται περισσότερο πάνω σε αυτό το κομμάτι. Διάβασε πολλά βιβλία, ανέτρεξε σε ιστοσελίδες ενημερωνόταν συνεχώς μέχρι να βρει λύσεις που ήταν βιώσιμες για εκείνη. Από τις αγαπημένες της ιστοσελίδες είναι η Mr. Money Mustache και η Millennial Revolution κυρίως διότι εξηγούν με απλά βήματα και κατανοητούς όρους πώς τα άτομα μπορούν να γίνουν οικονομικά ανεξάρτητοι.

Πούλησε το σπίτι της

Μπορεί η Σάιμονς να ήταν συναισθηματικά δεμένη με το σπίτι της στο Νάσβιλ, ωστόσο συνειδητοποίησε ότι ήταν το μεγαλύτερο περιττό κόστος της. Αποφάσισε τότε να πουλήσει το σπίτι πέντε  υπνοδωματίων και να μετακομίσει σε ένα διαμέρισμα με δύο υπνοδωμάτια. Από την απόφασή της αυτή κατάφερε να εξοικονομήσει ως και 12.600 δολάρια ετησίως. Τα χρήματα της πώλησης τα επένδυσε σε έναν χρηματιστηριακό λογαριασμό όπου διατηρούσε ένα διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο.

Παρακολούθησε τα έξοδά της

Χρησιμοποίησε τρία εργαλεία για την παρακολούθηση και τον προγραμματισμό των δαπανών της. Με τη βοήθεια ενός υπολογιστικού φύλλου κατέγραψε ένα ένα τα κύρια έξοδά της και στη συνέχεια συνέταξε τον οικογενειακό προϋπολογισμό. Το διάγραμμα ήταν ένας εξαιρετικός τρόπος να προγραμματίσει τα συνολικά έξοδά της εκ των προτέρων και έτσι μπόρεσε να μοιράσει το εισόδημά της σε δαπάνες, αποταμιεύσεις και επενδύσεις.

Στη συνέχεια, χρησιμοποίησε την εφαρμογή προϋπολογισμού Mint για να παρακολουθεί τις συναλλαγές σε πραγματικό χρόνο σε μηνιαία βάση. Το εργαλείο της έδειξε πώς ακριβώς ξόδευε τα χρήματά της και έτσι μπορούσε να σκεφτεί αν οι αγορές άξιζαν.

Προσπάθησε να μειώσει τα μηνιαία έξοδα

Έκοψε τα περιττά έξοδα και βρήκε πιο προσιτές λύσεις και επιλογές για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που χρειαζόταν. Για παράδειγμα άλλαξε το πρόγραμμα κινητής τηλεφωνίας εξοικονομώντας με τον τρόπο αυτό 1.620 δολάρια ετησίως. Ακόμη, προσάρμοσε τα ασφαλιστικά της συμβόλαια σε πιο προσιτές μηνιαίες τιμές. Άλλαξε μέχρι και το σούπερ μάρκετ από το οποίο ψώνιζε. Πλέον για τα ψώνια της επιλέγει το μανάβικο της γειτονιάς τις αποφεύγοντας έτσι τις αλυσίδες καταστημάτων με υψηλότερες τιμές.

Βρήκε το κατάλληλο συνταξιοδοτικό πρόγραμμα

Η Σάιμονς αποταμίευε μεγάλα χρηματικά ποσά για αρκετό χρονικό διάστημα γεγονός που της επέτρεψε να συνεισφέρει περίπου το 33% του εισοδήματός της στο ταμείο συνταξιοδότησης.

Χρηματιστηριακός λογαριασμός

Άρχισε να βάζει χρήματα στον χρηματιστηριακό της λογαριασμό μέσω της Vanguard. Οι επενδύσεις της ήταν ένας συνδυασμός κεφαλαίων, τα οποία κράτησαν το χαρτοφυλάκιό της διαφοροποιημένο. Δεν έβαζε ένα συγκεκριμένο ποσό κάθε μήνα. Αντ ‘αυτού, στόχος της ήταν να επενδύσει όσα χρήματα είχαν απομείνει από τον προϋπολογισμό της.

«Για να γίνω οικονομικά ανεξάρτητη, χρειάστηκε απλώς να αλλάξω τη νοοτροπία μου για το πως να ξοδεύω χρήματα μου. Έπρεπε να μάθω να αποταμιεύω χρήματα και στη συνέχεια να τα επενδύω σωστά», δήλωσε.

Διαβάστε ακόμη:

Χαρδαλιάς: Παράταση lockdown στην Αττική μέχρι 8 Μαρτίου – Ποιες οι νέες «κόκκινες» περιοχές (vid)

Τουρκική λίρα: Τρενάκι του τρόμου για τους επενδυτές – Έχασε όλα τα κέρδη του 2021

Τηλεργασία: Παρατείνεται έως τις 31 Μαρτίου για το 50% των εργαζομένων