Αυτοκίνητο

AirCar: To ιπτάμενο αυτοκίνητο πήρε άδεια κυκλοφορίας για δρόμους και αιθέρες

  • newsroom


Πρόκειται για ένα όχημα που μπορεί να κινείται στους δρόμους ως συμβατικό αυτοκίνητο, αλλά και ως αεροσκάφος, χάρη στα φτερά που διαθέτει

Οι αρμόδιες Αρχές της Σλοβακίας ενέκριναν την κυκλοφορία στους δρόμους αλλά και τους αιθέρες ενός υβριδικού οχήματος που ανήκει στη κατηγορία των αποκαλούμενων ιπτάμενων αυτοκινήτων. Το AirCar είναι ένα όχημα που μπορεί να κινείται στους δρόμους ως συμβατικό αυτοκίνητο αλλά διαθέτει και φτερά μετατρεπόμενο έτσι σε αεροσκάφος.

Το AirCar μπορεί να κινείται στον δρόμο με ταχύτητες 160 χλμ./ώρα και όταν το αποφασίσει ο οδηγός του μέσα σε χρονικό διάστημα 135 δευτερολέπτων θα μπορεί να μετατραπεί σε αεροσκάφος με δυνατότητα να πετάει σε ύψος 2,5 χιλιάδων μέτρων.

Για να πάρει κάποιος άδεια χρήσης του AirCar θα πρέπει πρώτα να ολοκληρώσει 70 ώρες δοκιμαστικών πτήσεων και να πραγματοποιήσει 200 προσγειώσεις και απογειώσεις του οχήματος. Τον περασμένο Ιούνιο το AirCar πραγματοποίησε μια πετυχημένη πτήση ανάμεσα σε δύο διεθνή αεροδρόμια της Σλοβακίας. To όχημα ενσωματώνει ανάμεσα στα άλλα 12 νέες τεχνολογίες που έχει αναπτύξει η κατασκευάστρια εταιρεία Klein Vision και έχει καταθέσει τις σχετικές αιτήσεις για απόκτηση δικαιώματος ευρεσιτεχνίας για αυτές.

«Σχεδιάζουμε στο κοντινό μέλλον πτήσεις ανάμεσα στο Λονδίνο και το Παρίσι» αναφέρει σε ανακοίνωση της η Klein Vision.

Διαβάστε ακόμη

Θα καταφέρουν οι Ρώσοι της MERE να επιβιώσουν στην ελληνική αγορά σουπερμάρκετ;

Το παρασκήνιο της Αττικής Οδού, το χρυσό deal του Καρώνη και ο Μπρους Λι του CVC

Μεταβιβάσεις ακινήτων: Τριπλή παράταση (και αναδρομικά) ζητά η αγορά