Η BMW ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει 600 εκατομμύρια λίρες (750 εκατομμύρια δολάρια) στην κατασκευή δύο νέων ηλεκτρικών εκδόσεων του Mini στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η παραγωγή του τρίθυρου Mini Cooper και του Mini Aceman, πρόκειται να ξεκινήσει στα εργοστάσια της BMW στην Οξφόρδη και στο Swindon της Αγγλίας το 2026, ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση, καθώς οι παραγωγές στις συγκεκριμένες περιοχές ετοιμάζονται να κατασκευάζουν αποκλειστικά ηλεκτρικά οχήματα από το τέλος της δεκαετίας και μετά.

Η BMW, η οποία κατέχει τη μάρκα Mini από το 1994, εξασφάλισε μια επένδυση πολλών εκατομμυρίων λιρών από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου για να υποστηρίξει την ανάπτυξη των τοποθεσιών στις οποίες δραστηριοποείται, όπως ανακοίνωσε το τμήμα επιχειρήσεων και εμπορίου του Ηνωμένου Βασιλείου. Ωστόσο ένας εκπρόσωπος του τμήματος αρνήθηκε να δώσει συγκεκριμένο αριθμό, επικαλούμενος «εμπορικές ευαισθησίες», μεταδίδει το CNN.

Η δέσμευση της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας θα εξασφαλίσει το μέλλον της παραγωγής Mini στην Οξφόρδη, όπου γεννήθηκε η αρχική κλασική έκδοση του μικρού αυτοκινήτου πριν από 64 χρόνια. Η εν λόγω κίνηση φαίνεται επίσης να αντιπροσωπεύει μια επανεξέταση της στρατηγικής της. Πριν από σχεδόν ένα χρόνο, η BMW είπε στην εφημερίδα Times ότι σχεδίαζε να μεταφέρει όλη την παραγωγή Mini από την Οξφόρδη στην Κίνα για λόγους αποδοτικότητας.

Διαβάστε ακόμη

Τα παιχνίδια του ΟΠΕΚ και το νέο ράλι προς τα 100 δολάρια το βαρέλι

ΕΚΤ: «Γόρδιος δεσμός» για τα επιτόκια – 10η συνεχόμενη αύξηση ή μια προσωρινή παύση; (γραφήματα)

Μετρούν τις πληγές τους οι βιομηχανίες του Θεσσαλικού Κάμπου – Οι πρώτες ελλείψεις στην αγορά

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ