Αλλάζουν οι προτιμήσεις των Ελλήνων οδηγών, όπως φαίνεται για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αφού σε σχέση με το 2021 περισσότεροι είναι αυτοί που θα εξέταζαν να αγοράσουν ένα ηλεκτρικό ή υβριδικό αυτοκίνητο.

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από έρευνα της Focus Bari, μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα στην Ελλάδα για την σχετική αγορά έχει η Tesla, η οποία κατά τους Έλληνες θεωρείται ότι παράγει τα καλύτερα ηλεκτρικά οχήματα. Με πολύ μεγάλη διαφορά ακολουθεί η Toyota, η Mercedes- Benz και η BMW.

Επίσης, οι Έλληνες φαίνεται να εμπιστεύονται περισσότερο τα ιαπωνικά (39%) και τα γερμανικά (35%). Με μεγάλη διαφορά ακολουθούν τα αυτοκίνητα προέλευσης από Γαλλία (4%) και από ΗΠΑ, Κορέα (3%).

Από στην έρευνα της Focus Bari, η οποία πραγματοποιήθηκε μέσα στον Ιούνιο σε 1.042 άτομα, τουλάχιστον ένας στους τρεις (37%) δήλωσε πως γνωρίζει καλά τι απαιτείται για την επιδότηση αγοράς ηλεκτρικού αυτοκινήτου, ενώ το 51% δηλώνει ότι απλώς το έχει ακουστά.

Επίσης, το 94% των ερωτηθέντων, έναντι 85% το 2021, αναγνωρίζει τουλάχιστον ένα πλεονέκτημα στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Παράλληλα όμως, το 99% έναντι 90% πέρυσι, εντοπίζει και τουλάχιστον ένα αρνητικό.

Το σημαντικότερο πλεονέκτημα που αναγνωρίζει η πλειονότητα των Ελλήνων στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι ότι ωφελεί το περιβάλλον, αλλά και ότι συνοδεύεται από επιδότηση και φοροαπαλλαγές.

Επιπλέον, ένα μεγάλο μέρος των ερωτηθέντων αναγνωρίζει πως τα οχήματα αυτά έχουν χαμηλότερα λειτουργικά κόστη, αποτελούν εξασφάλιση για το μέλλον και κάνουν λιγότερο θόρυβο.

Από την άλλη πλευρά όμως, το 74% είπε ότι το μεγαλύτερο μειονέκτημα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι το υψηλό κόστος, ενώ επίσης μία μεγάλη μερίδα πιστεύει ότι υπάρχουν λίγα σημεία φόρτισης, η διάρκεια της μπαταρίας προκαλεί άγχος και ότι το κόστος φόρτισης στο σπίτι είναι υψηλό.

Διαβάστε ακόμη:

Επιφυλακτική άνοδος στο Χρηματιστήριο – Ποιες μετοχές ξεχωρίζουν, προβληματίζει ο τζίρος (upd)

Ξεπέρασαν και το 2019 οι τουριστικές εισπράξεις τον Απρίλιο

EY: Η Ελλάδα σκαρφαλώνει ακόμη τρεις θέσεις στον δείκτη ελκυστικότητας ΑΠΕ – Iστορικά υψηλή επίδοση