Η Tesla μείωσε την τιμή εκκίνησης του ανανεωμένου Model 3 στην Κίνα κατά 1.930 δολάρια στα 32.000 δολάρια, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της. Στη Γερμανία, η αυτοκινητοβιομηχανία μείωσε την τιμή του πισωκίνητου Model 3 στα 40.990 ευρώ, από 42.990 ευρώ που ήταν η τιμή του τον Φεβρουάριο.

Υπήρξαν επίσης μειώσεις τιμών σε πολλές άλλες χώρες της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής. Στις ΗΠΑ, η Tesla μείωσε τις τιμές των οχημάτων Model Y, Model X και Model S κατά 2.000 δολάρια την περασμένη Παρασκευή.

Οι μειώσεις των τιμών έρχονται αφότου η Tesla ανέφερε αυτό το μήνα ότι οι παγκόσμιες παραδόσεις του πρώτου τριμήνου μειώθηκαν κατά 8,5%, στις 386.810, καθώς η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία αντιμετωπίζει μείωση της ζήτησης για ηλεκτρικά οχήματα και εντεινόμενο πόλεμο τιμών, ειδικότερα από τους Κινέζους ανταγωνιστές.

Η Tesla μείωσε το Σάββατο την τιμή του λογισμικού υποβοήθησης οδηγού που αποκαλεί Full Self-Driving, ή FSD, κατά ένα τρίτο στα 8.000 δολάρια στις ΗΠΑ.

Ο διευθύνων σύμβουλος Elon Musk στοιχηματίζει ότι η τεχνολογία θα γίνει μια σημαντική πηγή εσόδων, ωστόσο εδώ και χρόνια απέτυχε να επιτύχει τον στόχο της ικανότητας αυτόνομης οδήγησης, με την τεχνολογία να βρίσκεται υπό αυξανόμενο ρυθμιστικό και νομικό έλεγχο.

Τις τελευταίες εβδομάδες, η Tesla έχει κυκλοφορήσει νέες εκδόσεις λογισμικού FSD και ο Musk δήλωσε ότι η εταιρεία θα αποκαλύψει ένα robotaxi στις 8 Αυγούστου.

Το Reuters ανέφερε στις 5 Απριλίου ότι η Tesla έχει ακυρώσει τα σχέδια για την παραγωγή ενός φθηνού ηλεκτρικού αυτοκινήτου στο οποίο οι επενδυτές υπολόγιζαν ότι θα οδηγούσε  στη μαζική ανάπτυξη της αγοράς των robotaxi.

Ο Musk έγραψε ότι «το Reuters λέει ψέματα» μετά την έκθεση, χωρίς ωστόσο να το στοιχειοθετεί επαρκώς. Δεν έχει μιλήσει περαιτέρω για το μοντέλο, αφήνοντας τους επενδυτές να ζητούν περισσότερη σαφήνεια.

Ο Musk δήλωσε την περασμένη Δευτέρα ότι η Tesla θα απολύσει περισσότερο από το 10% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της, καθώς προετοιμάζεται για την πρώτη ετήσια πτώση των παραδόσεων στην ιστορία της. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η εταιρεία ανακάλεσε σχεδόν 3.900 Cybertruck για να επισκευάσει ή να αντικαταστήσει τα πεντάλ γκαζιού που μπορεί να αποκολληθούν και να προκαλέσουν ακούσια επιτάχυνση του οχήματος.

Ο Musk ανέβαλε επίσης ένα προγραμματισμένο ταξίδι στην Ινδία, όπου αναμενόταν να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι, λέγοντας ότι έπρεπε να αντιμετωπίσει «βαριές υποχρεώσεις» στην Tesla.

Η μετοχή της Tesla έχει υποχωρήσει περισσότερο από 40% φέτος λόγω της ανησυχίας για την πτώση των πωλήσεων, τον εντεινόμενο ανταγωνισμό στην Κίνα και το ριψοκίνδυνο σχέδιο του Musk να κάνει προχωρήσει πάση θυσία σα σχέδια για αυτόνομη οδήγηση.

Διαβάστε ακόμη 

Τεράστια η ζήτηση για το νέο 30ετές ομόλογο – Πάνω από €33 δισ. οι προσφορές

Διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές: Στο 94% το ποσοστό συμμόρφωσης των επιχειρήσεων

ΕΤΕ: Μια «τέλεια καταιγίδα» χτύπησε τις ελληνικές εξαγωγές – Ποιοι κλάδοι άντεξαν

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ