Ο Leiters παραιτήθηκε από τη Ferrari τον Δεκέμβριο στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης της ηγεσίας της ιταλικής εταιρείας υπό τον νέο CEO Benedetto Vigna και είναι ένας από τους κύριους υποψηφίους που αξιολογούνται για την κορυφαία θέση στη McLaren, είπαν σύμφωνα με έγκυρες πηγές, οι οποίες ωστόσο ζήτησαν να μείνουν ανώνυμες καθώς οι συζητήσεις είναι εμπιστευτικές.

Εκπρόσωπος της McLaren αρνήθηκε να σχολιάσει τον πιθανό διορισμό.

Ομοίως ο Leiters αρνήθηκε να απαντήσει στις δημοσιογραφικές ερωτήσεις, ωστόσο το Sky News ανέφερε νωρίτερα ότι είναι πιθανός υποψήφιος για τον ρόλο.

Η εταιρεία κατασκευής supercars με έδρα το Γουόκινγκ, στην Αγγλία, η οποία ελέγχεται από το κρατικό επενδυτικό ταμείο του Μπαχρέιν, Mumtalakat, προσπαθεί να ανατάξει τα οικονομικά της αφού η πανδημία έφερε μεγάλες καθυστερήσεις στην παραγωγή και οδήγησε στην πώληση μεριδίου του αγωνιστικού της βραχίονα στη Formula 1.

Η McLaren αναζητά CEO μετά την ξαφνική παραίτηση του Mike Flewitt, ο οποίος ηγήθηκε της εταιρείας για οκτώ χρόνια, τον Οκτώβριο του 2021.

Ο Leiters, ως επικεφαλής τεχνολογίας της Ferrari ήταν υπεύθυνος για την εξέλιξη εμβληματικών μοντέλων όπως η 812 Superfast

Αξίζει πάντως να αναφερθεί ότι παράλληλα οι μέτοχοι της McLaren βρίσκονται σε συζητήσεις με την Audi από τα τέλη του περασμένου έτους, σχετικά με μια πιθανή εξαγορά της McLaren που θα αποτελέσει τον τέλειο «δούρειο ίππο» για την είσοδο της εταιρείας από το Ινγκολστατ στη Formula 1.

Διαβάστε ακόμη

Alpha Bank: Ισχυρή ανάπτυξη στην Ελλάδα, παρά τις επιπτώσεις από τον πόλεμο – Στα επίπεδα του 2019 ο τουρισμός

ΔΝΤ για ελληνική οικονομία: Eπιστροφή σε πρωτογενή πλεονάσματα από το 2023

Σε ποια χώρα ο μισθός των νέων γυναικών φτάνει στο 120% των ανδρών