Τα νεότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της αγοράς, είναι εξίσου καλά με τα βενζινοκίνητα αν όχι καλύτερα και μάλιστα καταφέρνουν με αρκετά μεγάλη ευκολία τα μακρινά ταξίδια.

Η γνώση μερικών βασικών χαρακτηριστικών, μπορεί να βγάλει από τη δύσκολη θέση όποιον το σκέφτεται και να ενθαρρύνει τη χρήση του ηλεκτρικού αυτοκινήτου ακόμα και από όσους στέκουν με δυσπιστία μπροστά στο «νέο κοσκινάκι» της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Τα πάντα ξεκινούν από τον σωστό προγραμματισμό ενός ταξιδιού.

Ο οδηγός θα πρέπει να σχεδιάζει το πρόγραμμα της μετακίνησης, προκειμένου η διαδρομή, όσο μακρινή και να είναι, να κυλίσει ομαλά και χωρίς προβλήματα.

Η σύγχρονη «πραγματικότητα» ορίζει μεγάλες αυτονομίες στα ηλεκτρικά από τη μικρομεσαία κατηγορία και πάνω.

Σημαντική βελτίωση στο δίκτυο της χώρας γενικότερα, συνιστά η εγκατάσταση πολλών ταχυφορτιστών που δίνουν τη δυνατότητα ταχύτατης αναπλήρωσης της ενέργειας στις μπαταρίες.

Αρχίζουν και πληθαίνουν οι προτάσεις στο εξωτερικό, που θα έρθουν κάποια στιγμή και προς τα εδώ, που εμφανίζουν αυτονομία πάνω από 800 χιλιόμετρα, οπότε μιλάμε για πρακτική εξάλειψη των περιορισμών στη χρήση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Για να μη νομίζετε ότι υπερβάλλουμε, αξίζει να πούμε πως σε ένα ταξίδι πολλών χιλιομέτρων, η στάση για ανεφοδιασμό δεν είναι σχεδόν ποτέ μια απλή υπόθεση.

Διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου στο newsauto