Μεγάλες ανησυχίες εκφράζονται σχετικά με τα κινεζικά μοντέλα, τα οποία μπορούν εν δυνάμει να παρακολουθούν τους ιδιοκτήτες τους και τις υποδομές των κρατών.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε την έναρξη έρευνας σχετικά με τα οχήματα που είναι εξοπλισμένα με συνδεδεμένη τεχνολογία και προέρχονται από την Κίνα και άλλα έθνη που θεωρούνται «ύποπτες».

Η κίνηση αυτή έρχεται εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών σχετικά με τις πιθανές απειλές για την εθνική ασφάλεια που προέρχονται από τις κινεζικές εισαγωγές οχημάτων.

Σε δήλωσή του, ο πρόεδρος Μπάιντεν εξέφρασε ανησυχίες για τις φιλοδοξίες της Κίνας να κυριαρχήσει στην αγορά αυτοκινήτων χρησιμοποιώντας αυτό που χαρακτήρισε αθέμιτες πρακτικές.

Τόνισε τον κίνδυνο να κατακλύσουν τους αμερικανικούς δρόμους τεχνολογικά προηγμένα οχήματα, τα οποία ενδεχομένως να συλλέγουν ευαίσθητα δεδομένα σχετικά με τους πολίτες και τις υποδομές και να τα μεταδίδουν πίσω στην Κίνα.

Ο Μπάιντεν προειδοποίησε για την πιθανότητα πρόσβασης ή απενεργοποίησης τέτοιων οχημάτων από απόσταση, εγείροντας σημαντικές ανησυχίες για την εθνική ασφάλεια.

Η στάση του Λευκού Οίκου στο θέμα αυτό προκάλεσε επικρίσεις από την κινεζική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον, η οποία διέψευσε τους ισχυρισμούς ότι τα κινεζικά οχήματα αποτελούν απειλή για τους Αμερικανούς.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsauto.gr